Šport > Nogomet
11 ogledov

Pep: "Pred naš gol so prišli 2,5-krat"

guardiola iniesta barcelona milan Reuters
Torkov večer je oplemenitil težko pričakovani začetek nove sezone nogometne Lige prvakov. Že prvo kolo je prineslo obračun gigantov Barcelone in Milana. Fernando Torres je zablestel z dvema podajama ob zmagi Chelseaja, Arsenal pa je remiziral z Borussio.

Barcelona je proti Milanu sicer prejela peti najhitrejši zadetek v zgodovini Lige prvakov, natopreobrnila izid, a dobila gol v sodnikovem podaljšku za 2:2 na veličastnem obračunu velikanov. "Nikakor se ni bilo lahko prebiti v nasprotnikov kazenski prostor, kjer je bilo osem igralcev. Poskušali smo, ampak zadeli so iz kota," se je pridušal Barcelonin trener Pep Guardiola, ki se ni mogel vzdržati rahlo cinične opazke: "Pred naš gol so prišli 2,5-krat in imajo remi. Nasploh menim, da smo odigrali dobro tekmo, a so stvari, ki jih je treba popraviti. Šlo je šele za prvo srečanje." Kolega z druge klopi Massimiliano Allegri je priznal: "Barcelona je še vedno najboljše moštvo na svetu, vendar tudi to kdaj remizira."

Arsenal "blizu zmagi v Dortmundu"

Arsenal je bil v Dortmundu na dobri poti do zmage, a se s tem ni strinjal Ivan Perišić, ki je za končnih 1:1 zabil v 88. minuti. "Dobro smo se borili. Vedeli smo, da bo tekma težka. Spretnost visoke ravni je, da se znaš dobro braniti, in to so naši igralci počeli dobro. Mislim, da ne bo veliko ekip zmagalo v Dortmundu, mi pa smo bili temu zelo blizu," je poročal Pat Rice, eden najtesnejših sodelavcev Arsena Wengerja, še vedno kaznovanega trenerja Arsenala, ki je srečanje preždel na tribuni.

Dve podaji Torresa

Z goloma Davida Luiza in Juana Mate je Chelsea premagal Bayer iz Leverkusna. Podaji za oba zadetka je prispeval Fernando Torres – in bil zato deležen pohval trenerja Andréja Villasa-Boasa –, kar morda nakazuje njegov izhod iz krize. Od svojega rekordnega prihoda iz Liverpoola januarja je Španec zabil en samcat gol. "Težko je, ko se vsi gledalci osredotočijo le na enega nogometaša v moštvu. Mislim, da tako vse moštvo kot Fernando na treningih delata dobro vsak dan. Mislim, da moramo biti potrpežljivi, dela za moštvo, tokrat je prispeval dve podaji, kar je spodbudno za njegovo samozavest. Več ko bo imel zaupanja vase, bolje bo za moštvo," je Torresa v bran vzel soigralec Florent Malouda v izjavi za klubsko spletno stran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.