Šport > Nogomet
204 ogledov

"Po 18 letih je prišel čas"

fernando torres EPA
Fenando Torres določil datum slovesa.

Napadalec Fernando Torres, ki je s Španijo osvojil naslov svetovnega in evropskega prvaka, bo svojo zadnjo profesionalno nogometno tekmo odigral 23. avgusta, je objavil na današnji novinarski konferenci. Nekdanji napadalec Atletica iz Madrida, Liverpoola, Chelseaja in Milana je v zadnjem letu igral za japonsko prvoligaško moštvo Sagan Tosu.

"Po 18 vznemirljivih letih je prišel čas, da končam nogometno kariero," je na novinarski konferenci v Tokiu dejal 35-letni Torres, ki je v dresu španske izbrane vrste slavil na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki 2010 in dvakrat na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici 2008 ter na Poljskem in v Ukrajini 2012.

"El Nino" je za špansko izbrano vrsto med letoma 2003 in 2014 odigral 110 tekem in dosegel 38 golov. Na klubski ravni je osvojil ligo prvakov, evropsko ligo in angleški pokal, nato pa še eno evropsko ligo, ko se je za kratko vrnil k Atletico Madridu.

Torres je dodal, da bo zadnjo tekmo kariere odigral 23. avgusta, ko bo njegova ekipa Sagan Tosu gostila Vissel Kobe, moštvo, za katerega igrata njegova nekdanja soigralca v dresu furije, David Villa in Andres Iniesta.

"Da se bom poslovil od nogometa ob boku mojega dragega prijatelja Inieste, je nekaj tako lepega, česar si nikoli nisem predstavljal, Japonska pa mi bo to omogočila," je dejal Torres.

"Ob meni bo tudi prijatelj David Villa. Z njim sem delil nekaj najlepših trenutkov v zgodovini španskega nogometa. Poskušal sem najti ikoničen trenutek za svojo zadnjo tekmo kariere in mislim, da mi je uspelo," je dejal Torres.

Na vprašanje o prihodnosti je na novinarski konferenci v Tokiu dodal, da bi rad ostal v nogometu in da ga mika tudi trenerska kariera: "A najprej moram nekaj časa preživeti z družino in dobro razmisliti, kakšen bo moj naslednji korak."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice