Šport > Nogomet
20 ogledov

Po Pepu se je zaigral še Mou - poraz!

Kaka
1/11
Reuters
Barcelona je po remiju v prvenstvu in Ligi prvakov v 4. kolu Primere Division na Nou Campu pokazala svojo moč. Katalonci so s kar 8:0 odpravili razglašeno Osasuno. Real Madrid je v nedeljo gostoval pri Levanteju in se le teden dni po tem, ko je Barça izgubila točke v San Sebastianu, zaigral tudi sam. Cristiano Ronaldo je v igro vstopil šele kot rezervist, a ob izključitvi Samija Khedire v prvem polčasu ni zmogel spreobrniti toka srečanja (1:0).

José Mourinho je gostovanje pri Levanteju začel brez rahlo poškodovanega Cristiana Ronalda, ki je moral v drugem polčasu na poziv rojaka stisniti zobe, a ni zmogel rešiti kraljevega kluba pred prvim porazom v novi sezoni. Mourinho je podobno kot Josep Guardiola pred tednom dni v San Sebastianu na klopi pustil nekaj standarnih nogometašev, poleg Cristiana denimo še Mesuta Özila, kar so netopirji z veseljem izkoristili. Real je več kot pol tekme igral tudi z igralcem manj na igrišču, saj je bil po dveh rumenih kartonih neumno izključen Sami Khedira. Palčki so madridskega Goljata ugnali 20 minut pred koncem, ko je šolski protinapad z močnim strelom pod prečko zaključil nekdanji napadalec Seville Arouna Koné. Mourinho je v igro poleg Ronalda poslal tudi Gonzala Higuaína in Özila, toda nepričakovanemu porazu ni mogel uiti.

Osmica Barcelone ubogi Osasuni

Nogometaši Barcelone so po remiju proti Real Sociedadu v prvenstvu in Milanu v Ligi prvakov v 4. kolu Primere Division povsem deklasirali nebogljeno Osasuno in jo domov poslali s kar osmimi zadetki v mreži. Gostje so na Nou Campu sicer začeli s povsem obrambno usmerjeno postavitvijo, toda njihov "bunker" je hitro razpadel. Leo Messi (na koncu se je veselil hat-tricka, med strelce pa so se vpisali še Fabregas in Villa z dvema zadetkoma, Xavi ter Roversio, ki je zabil avtogol) je že v 5. minuti zabil za 1:0 in nakazal kasnejši razplet dogodkov. Do polčasa se je mreža gostujočega vratarja Andresa Fernandeza, ki je povsem mimogrede z nekaj odličnimi obrambami preprečil še hujši poraz svojega moštva, zatresla še štirikrat. Katalonci so se v večini podobnih primerov v lanski sezoni zaustavili in stopili s plina in tudi tokrat so v drugem polčasu zaigrali nekoliko manj napadalno, a kljub temu so še trikrat zadeli in na koncu slavili zmago s kar 8:0.  Gledalci so Nou Camp začeli zapuščati že nekaj minut pred koncem srečanja, saj so na koncu nogometaši obeh ekip le še čakali na zaključni žvižg glavnega sodnika.

Na eni od prvi treh tekem 4. kola Primere je Valencia vpisala še tretjo zmago in tako ostaja 100 odstotna (prvo kolo je zaradi stavke prestavljeno). Netopirji so z zadetkom Roberta Soldada z 1:0 v gosteh ugnali Sporting Gijon in se zavihteli na prvo mesto na lestvici.

Španska liga, 4. kolo:

Sporting Gijon : Valencia 0:1 (0:1)
Soldado (30)

Granada : Villarreal 1:0 (0:0)
Uche (56)
Rossi (Villarreal) je v 79. minuti zapravil enajstmetrovko.

Mallorca : Malaga 0:1 (0:1)
Demichelis (39)

Barcelona : Osasuna 8:0 (5:0)
Messi (5, 41, 79), Fabregas (13), Villa (34, 76), Roversio (40/ag), Xavi (57)

Sevilla : Real Sociedad 1:0 (0:0)
Kanoute (53)

Getafe : Rayo Valecano 0:1 (0:1)
Michu (4)

Zaragoza : Espanyol 2:1 (1:0)
Garcia (29, 90); Lopez (71)
RK: Lopez (86/Espanyol)
Garcia (Zaragoza) je v 88. minuti zapravil enajstmetrovko.

Atlético Madrid : Racing Santander 4:0 (2:0)
Falcao (23, 36/11-m, 55), Adrian (78)

Levante : Real Madrid 1:0 (0:0)
Kone (68)
RK: Khedira (43/Madrid))

Athletic Bilbao : Real Betis 2:3 (1:3)
De Marcos (38), Lopez (86); Etxebarria (7), Perez (13), Sevilla (45/11-m)
RK: Amorebieta (90/Bilbao); Alvarez (75/Betis)  


Komentarjev 1
  • Sandi Debeljak 10:16 19.september 2011.

    napaka na lestvici na 2 mestu je še real betis z 3 zmagami