Šport > Nogomet
1310 ogledov

Po ponižanju razprodaja pri Arsenalu

Alex Oxlade-Chamberlain EPA
Pri Arsenalu so v enem dnevu prodali dva nogometaša.

Angleški nogometni reprezentant Alex Oxlade-Chamberlain bo kariero nadaljeval v Liverpoolu, ki bo na račun Arsenala nakazal 38 milijonov evrov, poročajo angleški mediji. Angleški reprezentant je pred tem zavrnil Chelsea, ki se je prav tako zanimal za 24-letnika. Zanimivo, da je bil isti igralec zamenjan na tekmi konec tedna, ko je Liverpool na domači zelenici povsem nadigral topničarje in jih ponižal ob zmagi s 4:0.

Angleški mediji poročajo, da se Oxlade-Chamberlain nikoli ni pogovarjal o pogodbi s Chelseajem in si je želel v Liverpool, kjer naj bi dobil več priložnosti za igro, kot pri modrih iz Londona. Oxlade-Chamberlain je trenutno na pripravah z angleško reprezentanco, z Liverpoolom naj bi po opravljenem zdravniškem pregledu podpisal šestletno pogodbo.

Naby Keita Prestop Šport Nov denarni rekord postavili tudi pri Liverpoolu

To pa ni edina prodaja, ki jo je danes izvedel Arsenal. Če navijači nekdaj priljubljenemu Oxu očitajo, da se na zadnjih tekmah ni trudil in je tako izsilil izhod iz kluba, pa je povsem drugačno slovo doživel Kieran Gibbs. Ta je nova okrepitev angleškega nogometnega kluba West Bromwich Albion.

Kot so sporočili iz kluba, so z Gibbsom podpisali štiriletno pogodbo. Sedemindvajsetletnik je okrepil vrste Albiona v prestopu vrednem 7,6 milijona evrov. Navijači topničarjev so se na socialnih omrežjih igralcu, ki je odigral 230 tekem za klub in pri tem dosegel šest zadetkov, zahvalili za njegov doprinos v zadnjih letih. Gibbs je bil član Arsenala vse od leta 2004, za člane pa je nastopal od leta 2007.

WBA je sicer dobil še enega igralca. Iz PSG za eno leto na posojo prihaja dolgoletni poljski reprezentant Grzegorz Krychowiak.

Okrepil se je tudi Tottenham

Pri Tottenhamu pa so podpisal pogodbo z obetavnim argentinskim branilcem Juanom Foythom, članom argentinske reprezentance do 20 let in zdaj že nekdanjim članom argentinskega Estudiantesa. Podpisal naj bi petletno pogodbo, Londončani naj bi zanj odšteli nekaj več kot sedem milijonov evrov.

Za Foytha naj bi se zanimal tudi francoski velikan PSG. Sicer pa je 19-letnik tretja okrepitev Tottenhama v poletnem prestopnem roku. Pred tem so se okrepili z branilcem Davinsonom Sanchezom iz Ajaxa ter vratarjem Paulom Gazzanigo iz Southamptona. Tottenham naj bi v kratkem predstavil še četrto okrepitev, in sicer branilca Serga Aurierja, reprezentanta Slonokoščene obale, ki je član PSG-ja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.