Šport > Nogomet
493 ogledov

Po slabi seriji so se pri Mariboru odločili za spremembo

Radovan Karanović Profimedia
Karanović ni več trener Maribora.

Negativen niz nogometašev Maribora, ki so po petih krogih slovenskega prvenstva na zadnjem mestu lestvice Prve lige Telemach, je povod za spremembo na klopi. Kot so vijoličasti danes zapisali na spletni strani, Radovan Karanović ni več trener Maribora. Njegov naslednik še ni znan.

Sodelovanje s trenerjem, ki je spomladi v Ljudski vrt vrnil naslov prvaka, v novi sezoni pa mu ni uspelo najti izhoda iz krize, je s 15. avgustom končano, so zapisali pri NK Maribor.

Karanović je vodil moštvo na 39 tekmah, zabeležil 19 zmag, osem neodločenih izidov in 12 porazov. Neuspešen vstop v sezono 2022/23, v kateri so Mariborčani nanizali šest zaporednih porazov, pa je sodu izbil dno.

NK Domžale SNL Šport Sladko maščevanje bivšega trenerja, Maribor na dnu z neljubim rekordom

"Od danes naprej Radovan Karanović ni več glavni trener NK Maribor. Verjeli smo do konca. Takšne odločitve so težke, a to je trenutek, ko se tako klub kot jaz morava odzvati. V našem primeru je bila reakcija nujno potrebna," je med drugim dejal športni direktor Marko Šuler, ki pa menjave Karanovića še ni oznanil.

"Nekaj kandidatov za novega trenerja je, o imenih še ne bi. Naša naloga je, da najdemo najprimernejšega, ki lahko kratkoročno obrne zadeve in uspešno pelje naš projekt naprej tudi dolgoročno," je še dejal Šuler.

Komentarjev 3
  • radovednica 08:19 16.avgust 2022.

    Pa koga briga "toti glupi Maribor"? Edino pravilno stanje je sedaj. Še ćefurjanski Koper pa cigo Muro zjahat, pa bo liga približno čista. Edino pravilno in po moje žal prepozno so odpikali tega na kilometre vidnega srbo ćefurja, ki je ...prikaži več kljub temu, da je desetletja "u Slovenija", komaj zadrževal, da ni "tekuće govorio srpski". Sicer pa res, tistega pesnika, Šulerja bi že zdavnaj morali zbrcat in delat z lopato in karjolo, obcestne jarke pucat! In vse druge podobne tudi!

  • Ender3 18:59 15.avgust 2022.

    Ne razumem da se toliko publicitete namenja nekemu kvazi trenerju nekega nogometnega kluba. Tema je očitno bolj aktualna, kot vsesplošna kriza, ki ga nogomet nikoli ni in bo imel. Adijo pamet, ljudje !

  • Avatar primorec7
    primorec7 17:39 15.avgust 2022.

    Če želi NK Maribor zmagovati, mora zamenjati športnega direktorja Marka Šulerja in ne trenerja Radovana Karanovića.

Sorodne novice