Šport > Nogomet
425 ogledov

Sterilnim vijolicam ostal le še zadnji evropski vlak

HJK Maribor Profimedia
Slovenski prvaki so še drugič izgubili proti finskim šampionom.

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa izgubili v Helsinkih proti moštvu HJK (1:0). Na prvi tekmi v Ljudskem vrtu so Štajerci klonili z 0:2.

Evropsko pot bodo vijoličasti nadaljevali v zadnjem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo, kjer jim bo nasproti stal romunski prvak Cluj.

Vitória Guimarães  Hajduk Video Šport Hajduk zdržal, navijači bíli svojo bitko

Mariborčani so imeli v finski prestolnici večji del tekme terensko premoč, ta je bila izrazita predvsem na začetku obeh polčasov, a bila jalova. V napadu je manjkalo idej, izrazitejših priložnosti si niti niso ustvarili, nekajkrat so nevarno poskušali s streli z razdalje ali polrazdalje, vendar poti žogi v mrežo niso našli.

Na drugi strani niso blesteli niti v obrambi. Že v prvem polčasu so imele težave pri prekinitvah in predložkih s strani, v drugem pa tudi ni šlo brez individualnih napak, tako so v 54. minuti pozabili na Santerija Hostikko, ki je neoviran na robu kazenskega prostora sprejel žogo, nato pa z natančnim strelom v nasprotni kot premagal mariborskega vratarja Menna Bergsena.

V prvem delu sta se obe ekipi dvakrat približali zadetku. V 12. minuti je Jan Repas z 20 metrov streljal mimo desne vratnice finskih vrat, še več je obetala akcija, ki jo v 19. minuti zaključil Ivan Brnić, vendar žoga tudi pri njegovem poskusu ni šla v okvir vrat. Na drugi strani je Ganec Malik Abubakari z glavo streljal mimo gola, enako je s prostega strela storil Hostikka.

Ta je bil natančen v 54. minuti, po njegovem golu pa so spet nekajkrat nevarno poskušali gosti, toda cilja niso zadeli ne Repas ne Roko Baturina in ne Rok Sirk, ki je po podaji Svena Šoštariča Karića z leve strani poskusil z glavo. Finci so imeli lepše priložnosti za povišanje vodstva, Pyro Soiri je celo zadel prečko.

Za Mariborčane je bil to že peti zaporedni poraz v vseh tekmovanjih in sedma tekma, peta evropska, na kateri niso dosegli gola.

Kvalifikacije za Ligo Evropa, 3. krog (povratne tekme):

HJK HELSINKI - Maribor 1:0 (0:0)  /2:0/
Partizan Beograd - AEK LARNAKA 2:2 (1:0)  /1:2/
Dudelange - MALMÖ 2:2 (0:0)  /0:3/
Slovácko - FENERBAHÇE 1:1 (0:0)  /0:3/
ZÜRICH - Linfield 3:0 (2:0)  /2:0/
Slovan Bratislava - OLYMPIACOS PIREJ 2:3** (1:1; 0:0)  /1:1/
Škupi - SHAMROCK ROVERS 1:2 (0:0)  /1:3/ 

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v 4. krog
* - po podaljšku
** - po streljanju enajstmetrovk

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice