Šport > Nogomet
249 ogledov

Po sramoti zahtevajo strožji nadzor Uefe za svoje navijače

nemški navijači
Nemška nogometna zveza je evropsko pozvala k dialogu v zvezi s strožjim nadzorom vstopnic, ki jih kupujejo navijači.

Poziv Nemcev Uefi je posledica divjanja nemških navijačev v Pragi, ko so ti na kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji 2018 vzklikali nacistična gesla in niso upoštevali minute molka. Skupina navijačev je v čast dveh preminulih nekdanjih čeških reprezentantov namesto tišine uprizorila koncert žvižgov.

"Navijači so postali resna težava, o kateri je treba razpravljati in najti rešitve. Evropa potrebuje strožji nadzor nakupa vstopnic," je dejal predsednik nemške zveze Reinhard Grindel.

Timo Werner Incident Šport Nacistični vzkliki in žaljenje svojega nogometaša, ki je dal gol

Po besedah direktorja nemške reprezentance Olivera Bierhoffa 200 problematičnih navijačev ni kupilo vstopnic prek nemške zveze ali kluba reprezentančnih navijačev, ampak so se do njih dokopali po svoji poti.

Saška policija je že sporočila, da je identificirala 13 izgrednikov, ki naj bi prišli iz Dresdna, dva izmed njih sta že bila kaznovana zaradi navijaške nediscipline.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.