Šport > Nogomet
433 ogledov

Po teh ljudeh se na Twitterju zlije največ gnojnice

Twitter Profimedia
Spletna raziskava je privedla do zanimivih ugotovitev.

V prvi polovici lanske nogometne sezone sta Alan Turing Institute in Ofcom izvedla raziskavo o žaljenju igralcev angleške Premier League na Twitterju. V začetku avgusta so rezultati analize ugledali luč sveta.

Med deseterico najbolj osovraženih nogometašev je bilo kar osem fantov iz vrst Manchester Uniteda, ki je lani kazal sila skromne predstave.

Cristiano Ronaldo Nezadovoljen Šport Ronaldo zaigral, a še pred koncem tekme odšel s stadiona

Najbolj na udaru je bil Cristiano Ronaldo, na njegov račun je bilo zapisanih 12.520 žaljivih čivkov. Sledil mu je soigralec Harry Maguire s skoraj 9000 žaljivkami na svoj račun. 

Med deseterico najbolj kritiziranih so bili iz zasedbe "rdečih vragov" še Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Fred, Jesse Lingard, Paul Pogba in David de Gea. Pridružila sta se jim Harry Kane iz Tottenhama in Jack Grealish iz Manchester Cityja.

Analitiki so ugotovili, da je spletno sovraštvo vrh doseglo lani avgusta, ko je Ronaldo iz Juventusa prestopil k Man Unitedu in novembra, ko je Maguire objavil opravičilo navijačem po težkem porazu z Man Cityjem.

"Te ugotovitve so osvetlile temno plat čudovite igre," je ob predstavitvi rezultatov dejal direktor Ofcoma Kevin Bakhurst.

Študija je zajela 2,3 milijona tvitov, okrog 60.000 jih je bilo žaljivih. Skoraj 70 odstotkov igralcev v Premier League je bilo vsaj enkrat tarča spletnega blatenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.