Šport > Nogomet
5410 ogledov

Alex Ferguson se vrača k Unitedu, naredil je že prvo odmevno potezo

Sir Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo Profimedias
Nekdanji trofejni trener bo imel pri Manchester Unitedu funkcijo svetovalca.

Sir Alex Ferguson se vrača v Manchester United. Slednji je sicer zapustil klop Rdečih vragov in vse od takrat ni imel kakšne pomembnejše funkcije v klubu, to pa naj bi se zdaj drastično spremenilo.

Daily Mail namreč poroča, da vse od svojega odhoda iz kluba ni imel tako pomembne vloge, kot jo bo imel zdaj, ko bo skupaj z nekdanjim generalnim direktorjem Davidom Gillom in legendarnim kapetanom Bryanom Robsonom sestavljal nekakšno svetovalno telo, ki bo skupaj s športnim direktorjem kluba Johnom Murtoughom pomagalo trenutnemu glavnemu izvršnemu direktorju Richardu Arnoldu glede vseh odločitev povezanih z nogometom.

Omenjena skupina strokovnjakov se je prvič sestala v torek, kar naj bi bil zgolj prvi izmed serije sestankov, na katerih se bodo štirje strokovnjaki posvetovali o smernicah kluba.

Gill in Ferguson sta sicer vse od svojega slovesa leta 2013 v upravnem odboru kluba držala vlogi neizvršnih direktorjev, a je bila njuna vloga bolj simbolična ter jima podeljena kot nekakšna čast ob njunem slovesu. Nekdanji glavni izvršni direktor Ed Woodward je namreč delal po svoje in ga niso zanimali nasveti omenjene dvojice. Woodwardov naslednik Arnold, ki je to funkcijo zasedel februarja letos, pa ima povsem drugačne načrte za nekdanje Unitedove legende.

Ferguson je sicer v preteklosti večkrat izjavil, da bi si želel biti bolj vpet v dogajanje v klubu ter da je bil edini, ki ga je spraševal za nasvete, nekdanji trener Uniteda in njegov bivši varovanec Ole Gunnar Solskjaer.

Omenjena četverica naj bi tako svetovala Arnoldu glede številnih nogometnih odločitev, kot so dela na stadionu Old Trafford in njihovem trening centru Carringtonu, odnosu z navijači... Zagotovo bo trojica nekdanjih legend imela pravico svetovanja tudi glede prestopov, a bo imel na koncu glavno besedo še vedno športni direktor Murtough.

Po pisanju Angležev pa naj bi Ferguson že naredil prvo pomembno potezo, odkar je prevzel novo funkcijo. Torkov sestanek je bil namreč planiran tako, da je v trening centru Carrington naletel tudi na prvega zvezdnika kluba Cristiana Ronalda in njegovega agenta Jorgeja Mendesa, s katerima je opravil krajši pogovor.

Portugalec si je namreč tako kot letos želel zapustiti United že leta 2008, ko ga je "Fergie" na koncu uspel pregovoriti, da je ostal še eno sezono. Zanimivo bo videti, ali je bil tudi letos enako uspešen. Ronaldova prihodnost namreč še naprej ostaja nejasna.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.