Šport > Nogomet
12 ogledov

"Poln Ljudski vrt sposoben presenečenja"

Marijan Pušnik upa, da bodo njegovi varovanci tudi v nadaljevanju prvenstva igra Saša Despot
Bivši trener Maribora Marijan Pušnik je analiziral poraz z Bruggejem v prvem kolu Evropske lige in se že ozrl proti naslednjemu tekmecu Birminghamu: "Rezultat proti Bragi pomeni, da niso bavbav. Doma je treba igrati samozavestno in poln Ljudski vrt je vedno sposoben pripraviti presenečenje.“

"V prvem polčasu je prišla do izraza posamična kvaliteta belgijskih zveznih igralcev in napadalcev, ki so bili ena na ena zelo neugodni. Na vsak način so to dragocene izkušnje. Maribor je ogromen uspeh dosegel že z uvrstitvijo v skupinski del, neumno bi bilo reči, da bodo kar tako premagovali tekmece. Proti postavitvi 4-3-3 je bilo težko igrati, v drugem polčasu je bilo boljše, ampak treba je priznati: Brugge je zelo kvalitetna ekipa," je za zurnal24.si uvodno tekmo Maribora proti Bruggeju pospremil nekdanji trener vijoličastih Marijan Pušnik in nakazal pot, kako si morda ustvarjati konkretnejše obete za zadetek.

"Bili so poskusi Mezge, Ibraimija, Tavaresa. Včasih igraš toliko, kolikor ti dovoli nasprotnik. Domači branilci so bili hitro zraven Mariborčanov in jemali žoge pred njimi. Po osvojeni žogi je treba odigrati hitro. Morda je treba pokazati tudi več korajže pri igri ena na ena. V tem smislu sem imel občutek, da predvsem Ibraimi in Volaš tokrat nista bila razpoložena," je dejal Korošec, ki je večkrat zaploskal sijajnemu Jasminu Handanoviću v vratih.

"Ne glede ne to, da je bilo 2:0 in so si Mariborčani priigrali še nekaj priložnosti, je treba pošteno priznati, da so si Belgijci priigrali še tri, štiri 'smrtne' priložnosti, iz oči v oči, kjer je Handanović res odlično posredoval. Če bi bil tam dvakrat zadetek, mu ne bi mogel nihče ničesar očitati. Udarec z glavo je obranil na golovi črti. Fantastično, vsak čast," je nad rezervnim reprezentančnim vratarjem navdušen Pušnik, ki se ne boji Birminghama: "Rezultat proti Bragi pomeni, da niso bavbav. Doma je treba igrati samozavestno in poln Ljudski vrt je vedno sposoben pripraviti presenečenje.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.