Šport > Nogomet
143 ogledov

Poraz Slovenije proti domačinom

Matej Fideršek Profimedia
Slovenska reprezentanca v futsalu je začela nastope na kvalifikacijskem turnirju elitnega dela v Brnu.

 V boju za letošnje svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Litva, je Slovenija uvodoma izgubila proti gostiteljem Čehom z 1:3 (0:2). Slovenci, ki imajo cilj osvojiti eno izmed prvih dveh mest v skupini D, bodo drugo tekmo igrali v ponedeljek ob 21. uri proti prvim favoritom Kazahstancem, zadnji obračun pa jih čaka v sredo proti Romuniji.

Nekoliko oslabljena slovenska vrsta, nastop je tik pred odhodom na Češko odpovedal Denis Totošković, je prvi polčas izgubila z 0:2, potem ko sta v deseti in 19. minuti zadela Michal Holy in Tomaš Vnuk. V 35. minuti je Slovence v igro vrnil Matej Fideršek, ki je zadel za 1:2, a v 38. minuti je kazenski strel unovčil Tomaš Koudelka za vodstvo domačih s 3:1.

Selektor Andrej Dobovičnik je sicer v Brno peljal Fiderška, Igorja Osredkarja, Jeremyja Bukovca, Nejca Hozjana, Roka Mordeja, Alena Fetića, Tea Turka, Klemna Duščaka, Kristjana Čujca, Žigo Čeha, Damirja Puškarja, Žana Korena in Tjaža Lovrenčiča.

Na SP se bo s turnirja prebil le zmagovalec skupine, drugouvrščenega pa čakajo dodatne kvalifikacije. Slovenija na SP še ni igrala, tokrat se zanj poteguje sedmič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice