Šport > Nogomet
465 ogledov

Poškodba še enega velikega zvezdnika, nastop na SP v Katarju pod vprašajem

Romelu Lukaku Profimedia
Belgijec Lukaku se je ponovno poškodoval, vprašljiv je celo njegov nastop na bližajočem se SP.

Napadalec belgijske nogometne reprezentance Romelu Lukaku se je poškodoval na sobotni tekmi proti Sampdorii, je sporočil njegov klub Inter iz Milana. Zdravniški pregled mečne mišice leve noge ga čaka vnovič čez nekaj dni, njegov nastop na svetovnem prvenstvu pa je pod vprašajem.

Devetindvajsetletni Lukaku se je po skoraj dveh mesecih premora po poškodbi na igrišča vrnil prejšnji teden, ko je Inter v ligi prvakov premagal Viktorio Plzen s 4:0. V igro je tedaj vstopil v 83. minuti in pozneje dosegel zadetek. Proti Sampdorii je igral od 68. minute.

Romelu Lukaku | Avtor: Profimedia Profimedia

Odsotnost nogometaša Chelseaja, ki kot posojen brani barve milanskega Interja, bi bila hud udarec za enega prvih favoritov bližajočega svetovnega prvenstva v Katarju. Lukaku je namreč najboljši strelec belgijske reprezentance vseh časov, saj je v 102 nastopih dosegel kar 68 zadetkov.

V člansko reprezentanco je bil prvič vpoklican leta 2010 pri vsega 16 letih, za Belgijo pa je nastopil kar na štirih velikih tekmovanjih (Euro 2016 in 2020 ter SP 2014 in 2018), leta 2018 pa je bil celo drugi najboljši strelec svetovnega prvenstva v Rusiji, ko je svoji ekipi pomagal do tretjega mesta.

V letošnji sezoni je sicer zaradi poškodb za Inter nastopil na vsega petih tekmah, od tega je le eno odigral v celoti, na dveh pa ni zbral niti 25 minut, a je vseeno v svojo statistiko vpisal dva zadetka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice