Šport > Nogomet
10 ogledov

''Pravijo 'kupi igralce'. Koga že?''

arsene wenger Reuters
Trener Arsenala Arsene Wenger je priznal, da je bil poraz proti Aston Villi (1:3) velik udarec za londonski klub.

''Zelo smo razočarani, da smo prvenstvo začeli s porazom,'' je povedal Wenger, ki obupano išče nove okrepitve, vendar ne najde pravih nogometašev.

Topničarji se niso uspeli dogovoriti za prestop Luisa Suáreza, Gonzala Higuaína ali Cesca Fábregasa, kar je načelo potrpljenje zvestih navijačev. ''Želimo zapraviti denar,'' je razkril Francoz in dodal: ''Ljudje pravijo 'kupi igralce, kupi igralce' Koga že? Analiziramo vse nogometaše na svetu in delamo na tem 24 ur na dan. Dokler ne dobimo okrepitev, moramo zmagovati tekme.''

Wenger ni bil zadovoljen s sojenjem na tekmi proti Aston Villi, kjer je sodnik kar dvakrat pokazal na belo točko. ''Ni mi bilo všeč njegovo delo in način, na katerega je sodil tekmo. Stranski sodnik je dejal, da ni dosodil enajstmetrovke, čeprav je bil povsem zraven prekrška. Zakaj sodnik, ki ne dosodi enajstmetrovke, nato kar naenkrat pokaže na belo točko? To je neverjetno,'' je bil jasen Wenger.

Kaj pa nezadovoljstvo navijačev? ''Tukaj nisem zato, da bi presojal, kdo ima prav ali narobe. Tukaj sem, da osrečim ljudi, ki imajo radi ta klub. Ne moremo tik pred zdajci kupiti šest nogometašev. Na trgu smo bili aktivni pred in po tekmi,'' je zaključil Francoz.

Komentarjev 1
  • ajduc 15:36 18.avgust 2013.

    Če čakaš do zadnjih dni prestopnega roka, si je res za zastavit tako vprašanje. Konec junija je bilo na voljo še veliko odličnih igralcev za pravo ceno, ki jo Wenger ni hotel sprejeti. (Higuain etc).