Šport > Nogomet
314 ogledov

Pred Mariborčani tekma sezone

NK Maribor HJK Helsinki Reševalni pas/Twitter
Mariborčani začenjajo boj za evropsko jesen.

Nogometaši Maribora bodo drevi ob 20.15 v Ljudskem vrtu igrali prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. Tekmec bo romunski Cluj. Čeprav so mariborske želje povezane z ugodnim razpletom, pa dogodki v klubu kažejo na drugačen scenarij, razen če bo šok terapija z menjavo trenerja prinesla težko pričakovan rezultatski obrat.

Maribor je v eni najhujših kriz. Nanizal je šest zaporednih porazov, ki so najprej pomenili izpad iz kvalifikacij lige prvakov, nato iz kvalifikacij evropske lige, za nameček pa pomenijo za vijolično zasedbo nezaslišano zadnje mesto na lestvici državnega prvenstva. Vse to bo poskusil popraviti nov trener, Hrvat Damir Krznar, čigar cilj je evropska jesen z Mariborom.

Za to bo moral opraviti z romunskim prvakom Clujem. Tega vodi nekdanji romunski reprezentant Dan Petrescu, je osemkratni državni prvak in trikratni zaporedni. Pri njem igrata tudi nogometaša, ki sta svoje znanje že kazala na slovenskih zelenicah. To sta nekdanji Koprčan Karlo Bručić in Lovro Cvek, ki je igral za Zavrč, Aluminij in Celje.

Romunski klub je v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige izločil andorski Inter Club d'Escaldes, v 3. pa Šahtjor Soligorsk, sicer pa je izgubil v 1. krogu kvalifikacij lige prvakov proti armenskemu Pjuniku.

Tekmo bodo sodili Čehi Pavel Orel, Dan Vodrazka in Jiri Kríž, povratni obračun pa bo prihodnji četrtek v Romuniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice