Šport > Nogomet
574 ogledov

Radovan Karanović ostaja pri NK Maribor

Radovan Karanović Profimedia
Športni direktor NK Maribor je razkril, da Radovan Karanović ostaja del kluba, le da bo dobil novo vlogo.

Maribor je v eni najhujših kriz. Nanizal je šest zaporednih porazov, ki so najprej pomenili izpad iz kvalifikacij lige prvakov, nato iz kvalifikacij evropske lige, za nameček pa pomenijo za vijolično zasedbo nezaslišano zadnje mesto na lestvici državnega prvenstva.

Čeprav je Radovan Karanović v svojem trenerskem mandatu ekipo popeljal do 16. naslova državnega prvaka in v prejšnji sezoni prekinil dolg negativen niz proti večnemu tekmecu Olimpiji, pa so se po nedeljskem porazu v Domžalah v vodstvu kluba odločili, da Karanović zapusti mesto glavnega trener.

Radovan Karanović | Avtor: Profimedia Profimedia

"Naša naloga je, da najdemo najprimernejšega trenerja, ki lahko kratkoročno obrne zadeve in uspešno pelje naš projekt naprej tudi dolgoročno," je pred kratkim o iskanju novega mariborskega rešitelja povedal športni direktor Marko Šuler, ki naj bi rešitev našel v hrvaškem strokovnjaku Damirju Krznarju, ki ga čaka težka naloga v kratkem času dvigniti igro in ekipo na raven, ki bi lahko Mariboru zagotovila igranje v skupinskem delu konferenčne lige in vzpon po lestvici državnega prvenstva.

Seveda pa je ob menjavi trenerja mnoge zanimalo, kakšen je bil razhod kluba s Karanovićem. Ali je prišlo do nekakšnega sporazuma, ali so pri Mariboru preprosto na silo prekinili trenerjevo pogodbo? V kakšnem odnosu sta ostala trener in klub? To so bila vprašanja, na katera ja moral športni direktor odgovarjati v intervjuju za Večer. In Šuler je postregel z zelo zanimivim odgovorom, saj smo izvedeli, da se sodelovanje med Mariborom in Karanovićem sploh ni končalo, saj naj bi slednji dobil novo vlogo znotraj kluba.

Marko Šuler | Avtor: Profimedia Profimedia

"Radovan Karanović ni zapustil kluba. O podrobnostih se še nismo dogovorili, je pa Radovan klubski človek, Maribor ima rad, nosi ga v srcu, tukaj živi ... Kakšna bo njegova funkcija v prihodnje, bomo še dorekli, zaenkrat pa ne zapušča kluba," je situacijo za Večer razložil Šuler.

Karanović je sicer v preteklosti že dolga leta deloval znotraj mariborskega kluba kot trener mlajših selekcij, preden je prevzel vodenje članskega moštva, pa je kratek čas imel vlogo pomočnika takratnega glavnega trenerja Simona Rožmana.

Celoten Šulerjev pogovor za Večer si lahko preberete tukaj.

NK Maribor Nov trener Maribora Šport V Evropi izločil Mourinha, zdaj prevzel vodenje Maribora
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice