Šport > Nogomet
67 ogledov

Pred zasavskim derbijem: "Navijačem smo še nekaj dolžni"

rudar trbovlje zagorje DaB
V soboto ob 17. uri se bo na Mestnem stadionu v Zagorju začel zasavski večni derbi med Zagorjem in trboveljskim Rudarjem. Pred srečanjem smo za zadnje informacije kontaktirali tudi oba trenerja, ki sta predstavila stanje svoje ekipe.

Tako ekipo Zagorja, kot trboveljskega Rudarja bosta na sobotnem zasavskem derbiju vodila strokovnjaka, ki na jesenskem obračunu še nista bila v vlogi trenerja. Pri Zagorju je Edvarda Navratila nasledil Danilo Bantan, Rudarja pa namesto Toneta Hrovatiča sedaj vodi Miloš Breznikar.

Bantan: "Moramo se oddolžiti našim navijačem"

Za zadnjo napoved pred rudarskim derbijem smo najprej poklicali Danila Bantana, ki bo jutri s svojimi fanti v vlogi gostitelja in se bo skušal oddolžiti za poraz na jesenski tekmi (2:1). 

"Trboveljčanov se bomo lahko lotili v popolni zasedbi. Fantje so med tednom trenirali normalno, morda so bili kar malce preveč sproščeni. A za sobotno tekmo bomo pripravljeni," je sprva povedal trener Zagorja.

Gre seveda za srečanje, ki v Zasavju pomeni zelo veliko in tudi odziv lokalne javnosti je temu primeren. Toda po besedah zagorskega trenerja, bodo nogometaši med srečanjem morali to odmisliti in se osredotočiti na igro.

"Derbi z Rudarjem se bo igral, kot se igra vsaka druga tekma. Odziv okolja in vzdušje okrog tekme morata biti za nas nagrada, ne pa breme. Vse okrog igrišča bo z začetkom tekme treba odmisliti. Ne smemo se obremenjevati z občinstvom ali provokacijami, ki so se dogajale že pred tekmo in se lahko pojavijo tudi med srečanjem," je glede pomembnosti obračuna dejal nekdanji vratar.

Zagorjani so presenetljivo izgubili zadnjo domačo tekmo proti kranjski Zarici, pretekli konec tedna pa so zabeležili svoj najvišji poraz v tej sezoni, v Ankaranu so proti vodilni ekipi AH Mas Tech klonili s 5:1.

"Psihološka prednost je pred tekmo gotovo na strani Rudarja, saj smo mi v nekaj zadnjih kolih zabeležili slabše rezultate in predstave, Trboveljčani pa so zadnjo tekmo dobili. Med tednom smo skušali fante malce umiriti in jih pripraviti, da se bodo znali mirno spopasti z vsemi pritiski. So pa fantje večinoma že dolgo skupaj, klapa in prijateljstvo pa morata priti do izraza tudi na igrišču. Upam, da bo v soboto tako, a moramo igrati odgovorno," je glede psihičnega stanja moštva dejal Bantan.

"Igramo doma in to se mora videti. V tej sezoni smo ostali še nekaj dolžni našim gledalcem, posebej pa navijaški skupini Crazy boys. Oni nas podpirajo v dobrem in slabem, ne glede na vse so vedno z nami. Dolžni smo jim borbeno in zagnano predstavo in upam, da se jim oddolžimo z zmago nad Rudarjem," je zaključil zagorski šef stroke.  

Breznikar: "Sposobni smo zmagati v Zagorju"

Trboveljski trener Miloš Breznikar se na derbi torej odpravlja z boljšo popotnico kot njegov zagorski kolega, a tudi on ni brez skrbi. Zaradi prestajanja kazni ne bo mogel računati na Marka Sotenška, medtem ko je srbski vezist Vukašin Ristić že zacelil poškodbo kolena. 

rudar trbovlje zagorje | Avtor: DaB DaB
"Nekateri fantje so z glavami že na dopustu in tako so bili na treningih v preteklem tednu morda kar preveč razigrani. Na enem izmed treningov nisem bil zadovoljen z odnosom in to sem tudi povedal. Pred nami je derbi in čas za počitek še ni prišel. Prepričan pa sem, da bo na tekmi v Zagorju odnos drugačen," je proces treninga v taboru Rudarja pred rudarskim derbijem predstavil trener Trboveljčanov.

"Na srečo nam je že pred končnico prvenstva uspelo doseči obstanek, kar je za novinca lep uspeh. Tekma z Zagorjem tako ni toliko pomembna iz tekmovalnega stališča, je pa pomembna za naše ljudi, za klub, za navijače. Smo pa tudi jeseni dobro začeli, pa potem padli v formi, ampak nato uspeli dobiti derbi," je obete pred zasavskim derbijem razodel nekdanji odlični strelec, katerega ekipa je v preteklem kolu minimalno premagala Brda (1:0).

"Prepričan sem, da so fantje sposobni zmagati v Zagorju. Vedno sem verjel v njihove sposobnosti. Ta tekma pa bo pokazatelj njihove zrelosti. Imamo tako izkušene, kot mlade nogometaše in v soboto bo treba pokazati, da znamo igrati odgovorno," je še dodal glede forme in stanja ekipe zeleno-črnih.

Na Mestnem stadionu v Zagorju bodo domačini lovili maščevanje za poraz na jesenski tekmi v Trbovljah, ko je bil Rudar boljši z 2:1. 

"Maksimalno spoštujem ekipo Zagorja, nekateri igralci so zelo zanimivi in bi si jih kdaj želel videti tudi v Rudarju. Imajo individualno kvaliteto. Sam bi si želel, da bi v Zasavju spet imeli močno ekipo, skupaj z Zagorjem bi že sedaj lahko sestavili ekipo, ki bi bila konkurenčna v drugi ligi," je sklenil nekdanji nogometaš Kopra.

3. SNL - zahod, po 24. kolu:

    

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.