Šport > Nogomet
951 ogledov

Predsednik razpustil slovito ekipo, igralcem 400.000 € kazni

olympiakos navijači Epa Vodstvu kluba in navijačem je dokončno prekipelo.
Grški klub je ostro kaznoval svoje nogometaše.

Predsednik grškega nogometnega prvoligaša Olympiakosa Evangelos Marinakis je imel dovolj skromnih predstav prve ekipe, zato je danes nogometašem po nizu slabih rezultatov izrekel kar 400.000 evrov kazni.

Ob tem je nogometaše prisilno poslal na počitnice do konca sezone, namesto njih bodo prvenstvo do konca odigrali člani moštva do 20 let.

Marinakis, ki je obenem tudi lastnik angleškega drugoligaša Nottingham Foresta, je bil jezen po nedeljskem remiju 1:1 proti Levadiakosu, ki je branilce naslova grškega prvaka potisnil na tretje mesto.

"Olympiakos bom ponovno zgradil od začetka in spet bo postal ekipa, o kakršni sanjamo. Tako jaz kot navijači smo dovolj trpeli in tolerirali slabe predstave. Zdaj boste šli na počitnice," je dejal Marinakis svojim igralcem, poročajo grški mediji.

"Vi več razmišljate o svojih velikih, lepih hišah in luksuznih avtomobilih, namesto da bi imeli pred očmi klub in navijače. Plačujem vam milijone, da imate vse, kar potrebujete. Zaradi vas sem odpustil tri trenerje. A zdaj vidim, da niso bili težava oni, temveč vi."

Evangelos Marinakis

Ob tem je predsednik kluba dodal, da bo za zadnje tri prvenstvene kroge ostal le kakšen nogometaš prve ekipe, ki jo bodo dopolnili nogometaši mladega moštva grškega prvaka.

"Amaterske ekipe trdo garajo, trenirajo osnove, ljubijo Olympiakos in svoje navijače precej bolj kot vi," je še dodal članom prve ekipe in jim zatrdil, da bo svoj denar raje vložil v mlade.

Tretjeuvrščeni Olympiakos ima v grškem prvenstvu devet točk zaostanka za vodilnim AEK.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice