Šport > Nogomet
364 ogledov

Premika meje! Četrtkova tekma se bo zapisala v nogometno zgodovino!

Stephanie Frappart Profimedia
Stephanie Frappart bo izpisala sodniško zgodovino svetovnih prvenstev.

Francozinja Stephanie Frappart se bo v nogometno zgodovino vpisala kot prva glavna sodnica na moškem svetovnem prvenstvu. Krovna zveza Fifa jo je namreč določila za glavno sodnico na tekmi Kostarika - Nemčija.

Frappart bo tako postala prva ženska, ki bo na svetovnih prvenstvih sodila moškim ekipam. Premiera glavne sodnice na SP bo na stadionu Al Bajt v Dohu, za povsem žensko sodniško zasedbo bosta poskrbeli še pomočnici Brazilka Neuza Back in Mehičanka Karen Diaz Medina.

Za Francozinjo bo to prva priložnost za sojenje na veliki sceni na moških reprezentančnih tekmah. Na lanskem evropskem prvenstvu je sicer bila na seznamu sodnikov, a ni dobila priložnosti za sojenje.

Stephanie Frappart | Avtor: Profimedia Profimedia

Frappart je že navajena prestavljati mejnike. Leta 2019 je kot prva ženska sodila tekme francoske ligue 1, leta 2019 je sodila na evropskem superpokalu, decembra 2020 pa je postala prva sodnica na moški tekmi lige prvakov.

Poleg nje sta na seznamu glavnih sodnic na tem SP še Salima Mukansanga iz Ruande in Yoshimi Yamashita iz Japonske. "Niso tu zato, ker so ženske, ampak ker so sodnice z licenco Fife. Pripravljene so za katerokoli tekmo," je izjavil vodja sodniške organizacije pri krovni zvezi Pierluigi Collina.

 

Nogomet združuje ljudi.

Nogomet danes – navijajte za svojo najljubšo ekipo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice