Šport > Nogomet
493 ogledov

Preminil znameniti nogometni selektor

Jakob Kuhn Profimedia
Umrl nekdanji švicarski selektor Kuhn.

V 77. letu starosti je po dolgi bolezni umrl nekdanji selektor švicarske nogometne reprezentance Jakob Köbi Kuhn, je francoski tiskovni agenciji AFP povedal nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter.

"Zadnjih nekaj dni sem preživel z njim. V Švici je bil eden najbolj priljubljenih igralcev oziroma trenerjev. Vedno je bil skromen," je dejal Blatter.

Kuhn je kot vezist igral za Zürich od leta 1960 do 1977, osvojil je šest državnih in pet pokalnih naslovov. Za Švico je igral 63-krat.

Kratek čas je bil nato trener Züricha, leta 2001 pa je prevzel švicarsko izbrano vrsto in bil njen selektor vse do izpada z evropskega prvenstva 2008.

Jakob Kuhn | Avtor: Profimedia Profimedia

Na svetovnem prvenstvu 2006 v Nemčiji je Švica pod Kuhnovim vodstvom osvojila prvo mesto v skupini, nato pa v osmini finala po enajstmetrovkah izgubila proti Ukrajini.

Kuhn je sicer reprezentanco vodil tudi na dveh tekmah proti Sloveniji, obe sta bili prijateljskega značaja in obe so dobili njegovi izbranci. Leta 2003 v Novi Gorici s 5:1, leta 2004 v Ženevi pa z 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice