Šport > Nogomet
18 ogledov

Prestop v Chelsea zdaj visi

Wayne Rooney in Gary Cahill Žurnal24 main
Angleški reprezentančni branilec Gary Cahill se še ni odločil za prestop iz Boltona v Chelsea, saj pri londonskem klubu ne želijo izpolniti njegovih zahtev.

Gary Cahill zahteva sto tisoč funtov tedenske plače, poleg tega pa tudi štiri milijone ob podpisu pogodbe z modrimi. Chelsea naj bi mu trenutno ponujal plačo, ki bi bila le nekoliko višja od 45 tisoč funtov, ki jih branilec dobi pri Boltonu, tudi tako imenovani signing fee pa naj bi bil precej nižji od zahtevanega. Angleški reprezentant naj bi se ob tem spraševal, ali si ga Londončani res tako želijo videti v svojih vrstah.

V Cahillovem taboru, kjer tudi menijo, da želi trener Chelseaja Andre Villas-Boas s svojimi izjavami igralca prikazati kot pohlepneža, so pripravljeni zdaj počakati na konec sodelovanja z Boltonom, ki se bo izteklo čez šest mesecev. Takrat naj bi imel Cahill kot prosti igralec boljše pogajalsko izhodišče, saj je zanimiv tudi za nekatere druge klube. Bolton je sicer že pristal na sedem milijonov funtov odškodnine.

Cahill je na zadnji tekmi proti Evertonu, ki jo je Bolton dobil z 2:1, zabil odločilni zadetek. "Ne vem, ali je to njegovo slovo. Kluba sta se sicer že dogovorila za prestop. Garryjevi agenti in predstavniki Chelseaja so se do zdaj sicer le enkrat pogovarjali o osebnih zahtevah nogometaša," je po tekmi z Evertonom dejal trener Boltona Owen Coyle.

Za branilca so se sicer v preteklosti zanimali tudi pri Arsenalu in Tottenhamu, slednji pa je še poleti zanj ponujal 13 milijonov funtov. Zdaj naj bi se v lov na Cahilla vključil tudi Liverpool.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.