Šport > Nogomet
1844 ogledov

Pretres v Angliji! Naprodaj največji otoški nogometni klub!

Liverpool epa
Skupina FSG na bi razmišljala o prodaji Liverpoola.

Lastniki nogometnega velikana Liverpoola, športno-investicijska skupina Fenways Sports Group (FSG), so v izjavi za javnost sporočili, da bodo pod pravimi pogoji razmislili o prodaji 19-kratnih angleških prvakov, poroča britanski Sky News.

V izjavi za javnost je FSG zapisal, da je odprt glede prodaje kluba, ki ga je prevzel leta 2010. "V zadnjem času je prišlo do številnih sprememb lastništva in govoric o tovrstnih spremembah v klubih angleške elite. In tudi o tem nas redno sprašujejo tretje osebe, ki se zanimajo za naš klub," so zapisali.

"FSG je pogosto prejemal izjave o interesu tretjih oseb, ki želijo postati delničarji Liverpoola. Povedali smo že, da bi pod pravimi pogoji razmislili o prodaji, a le, če bi bilo to v interesu Liverpoola kot kluba." Pri FSG so še dodali, da so sicer popolnoma predani uspehom Liverpoola tako na igrišču kot izven njega.

FSG je med drugimi tudi lastnik baseballske franšize Boston Red Sox in hokejske franšize Pittsburgh Penguins. Liverpool pa je pod njihovim vodstvom v sezoni 2019/20 osvojil angleško prvenstvo, sezono prej pa so slavili v ligi prvakov. V sezonah 2017/18 in 2021/22 pa so izgubili v finalu lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice