Šport > Nogomet
20 ogledov

Pri angleščini mu pomagajo soigralci

Özil Sunderland Arsenal Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Nemškemu reprezentantu Mesutu Özilu pri nerazumevanju angleškega jezika priskočijo na pomoč številni rojaki v londonskem klubu.

Mesut Özil po prestopu v Arsenal doživlja svojo drugo pomlad. Nemški reprezentant je v Londonu takoj pustil svoj pečat in topničarjem pomagal, da po sedmih odigranih kolih zasedajo prvo mesto na lestvici Premier lige.

Özil se je pridružil številnim nemškim nogometašem, ki že igrajo na Emiratesu, kot so Thomas Eisfeld, Serge Gnabry, Per Mertesacker in Lukas Podolski, pomoč rojakov pa je še posebej dobrodošla pri učenju angleškega jezika. ''To mi je v veliko pomoč iz večih razlogov. Moram priznati, da moja angleščina še ni zadovoljiva, zato moram delati na tem. Zaradi tega je pomembno, da toliko ljudi pri Arsenalu govori nemško,'' je povedal Özil.

Najmočnejša liga na svetu

Arsenal vse od podpisa z Özilom, za katerega je odštel 47 milijonov evrov, ni izgubil tekme. Nemški napadalni vezist meni, da najboljše šele prihaja. ''Zadovoljen sem, da smo na vrhu razpredelnice. A obenem se moramo zavedati, da je sezona zelo dolga. Prezgodaj je govoriti o končni zmagi. Trenutni vrsti red je le utrinek v času,'' je dejal Özil, ki je prepričan, da se je pridružil najmočnejši nogometni ligi na svetu. ''Vsak obračun je izziv in tekme so zelo napete. Verjamem, da lahko to izkoristim. Atmosfera je osupljiva, podpora navijačev pa izjemna,'' je zaključil Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.