Šport > Nogomet
151 ogledov

Pri Olimpiji še nič novega

Olimpija Profimedia
Slovenski nogometni prvak naj bi ime novega trenerja razkril najkasneje do konca tega tedna.

Nogometaši ljubljanske Olimpije še nimajo novega trenerja. Naslednika Portugalca Joaa Henriquesa bodo, kot so v taboru državnih prvakov pojasnili na današnji novinarski konferenci, razkrili najpozneje do petka.

Henriques in Olimpija sta se razšla konec prejšnjega tedna. Portugalski strateg, ki je vodenje kluba prevzel pred začetkom sezone 2023/24, je sicer na 21 uradnih tekmah zbral devet zmag, štiri remije in osem porazov. Olimpija pa je pod njegovim vodstvom dosegla zgodovinski uspeh s prebojem v konferenčno ligo.

A po rezultatski krizi v zadnjem obdobju, ko so zeleno-beli izgubili obe dosedanji tekmi skupinskega dela konferenčne lige in igrali neodločeno z Radomljami v domačem prvenstvu, kjer imajo šest točk zaostanka za Celjani, so se v klubu odločili za predčasen konec sodelovanja.

João Henriques Lille Olimpija Ljubljana UECL Prva liga Šport Šok pri Olimpiji: Henriques že bivši, prihaja nogometna legenda?

Za danes so v ljubljanskem klubu sklicali novinarsko konferenco, a na njej še niso razkrili podatka, ki nogometno javnost najbolj zanima.

"Po analizi smo napravili ta korak, tudi zato, da gremo v drugo smer. Mislimo, da je to pravi korak, hvala Joau za vse, kar je naredil. Novega trenerja danes še ne moremo potrditi, ga bomo pa dobili najpozneje do petka. Imamo dva ali tri kandidate. Ne izključujemo možnosti, da bi dali priložnost kakšnemu mlademu strategu iz naše akademije," je na konferenci pojasnil direktor kluba Igor Barišić.

Dodal je, da ne bodo ponavljali napak iz preteklosti in se spuščali v tvegane in finančno vprašljive trenerske projekte.

Kot je dodal športni direktor Goran Boromisa, pa naj bi po načrtih novi trener prvi trening vodil že v četrtek, v petek pa ga bodo nato uradno predstavili.

Za zdaj člansko ekipo začasno vodi Boštjan Miklič, ki sicer v klubu skrbi za mladinski pogon.

Močno počilo Šport Slovenski nogomet v primežu škandala: "Dokler si kot pes v pesjaku čakal ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.