Šport > Nogomet
5376 ogledov

Prizori s Hrvaške šokirali športno javnost

Croatia Zmijavci Zrinski Jurjevac PrtSc Neverjetne scene iz južne Hrvaške.
Peljali so se več sto kilometrov daleč, naleteli na nenavadno sceno in preživeli dramo.

V letošnji sezoni eno bolj zanimivih zgodb v hrvaškem nogometu piše Zrinski Jurjevac. Klub, ki prihaja iz vasi na obrobju Osijeka, je lani prvič nastopal v hrvaški drugi ligi in zasedel drugo mesto, letos pa se mu zaenkrat obeta naslov prvaka in preboj v elitno HNL.

Jurjevac šteje le nekaj več kot 300 prebivalcev in slavonska zasedba v svojem kraju seveda nima ustreznega stadiona za igranje profesionalne lige. Zato se je Zrinski preselil na osiješki Gradski vrt, ki ga "veliki brat" HNK Osijek od izgradnje novega stadiona ne uporablja več za namene svoje članske ekipe.

Zrinski ima enajst kol pred koncem prvenstva v drugi hrvaški ligi pet točk naskoka pred drugouvrščenim Šibenikom in deset točk naskoka pred Vukovarjem. Prednost se je v poslednjem kolu malce stopila, saj je Zrinski zgolj remiziral v Zmijavcih pri tamkajšnji Croatii (0:0).

Zmijavci ležijo povsem na jugu Hrvaške, ob meji z BiH. V bližini je bolj poznano mesto Imotski, najbližje večje obalno mesto je Makarska. Nogometaši Zrinskega so se torej odpravili na dolgo pot, da bi v ponedeljek odigrali srečanje na stadionu Marijan Šuto Mrma, ki sprejme 1.500 gledalcev.

In tam so jih pričakali pogoji, ki so mejili na regularnost, proti koncu tekme pa je vse skupaj mejilo na športno norost. Obilno deževje je namreč povsem uničilo zelenico in v zadnjih minutah so se nogometaši bolj borili z blatom, kot pa z nasprotniki.

V blatu so se bolje znašli domačini, ki so v sodnikovem dodatku dobili enajstmetrovko. Da bi jo mladi Antonio Prskalo sploh lahko izvedel, je skoraj celotna ekipa Croatie gladila blato okoli bele točke, ki jo sicer ni bilo več mogoče najti. 

Prskalo je na mehkem terenu strel izvedel slabo in vratar Marin Stanić je njegov poskus ubranil, nato pa je sodnik zapiskal za konec srečanja.

Croatia nima pretiranih skrbi z obstankom, saj ima pred cono izpada, v kateri sta Solin in Bijelo Brdo, devet točk prednosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • www 07:42 14.marec 2024.

    fuzbal je za pujse

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:35 14.marec 2024.

    Ful pomemben članek!!!

Sorodne novice