Šport > Nogomet
99 ogledov

Protestov za Maradono sta se udeležili tudi dve njegovi hčeri

Epa
Argentinska javnost zahteva pravico za pokojno nogometno legendo

Stotine Argentincev je v sredo odšlo na ulice in na protestih zahtevalo pravico za Diega Armanda Maradono, ki je novembra lani umrl v ne povsem jasnih okoliščinah.

"Maradona je prepuščen smrti in ni pošteno, da človek, ki nam je dal toliko, tako konča," je na protestu za AFP povedal Abel Chorolque, 44-letni voznik taksija.

 | Avtor: Epa Epa
Demonstracije so na družbenih omrežjih pod geslom "pravica za Diega, ki ni umrl, ubili so ga", organizirale različne navijaške skupine.

Preiskovalci še vedno preučujejo zdravljenje enega najboljših nogometašev vseh časov pred smrtjo, da bi ugotovili, ali naj vložijo obtožnico proti skupini zdravnikov, ki ga je zdravila.

Na protestih sta bili dve njegovi odrasli hčerki, Dalma in Gianinna, pa tudi najmlajši od njegovih petih otrok, osemletni Diego Fernando, a so odšli, ko se je vzdušje zaostrilo. Množica je Matiasu Morli, zadnjemu odvetniku Maradone, ki je izbral zdravnike za njegovo zdravljenje, grozila s smrtjo.

Maradona se je v življenju boril z odvisnostmi od kokaina in alkohola, v zadnjem obdobju je trpel zaradi bolezni jeter, ledvic, srca in ožilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice