Šport > Nogomet
5541 ogledov

Prodaja se Porsche Diega Maradone, tolikšna je začetna cena

Diego Maradona Profimedia
Sodelujete lahko na dražbi vozila, ki ga je kot lastnik vozil le sloviti Diego Maradona.

Od danes do 10. marca bo potekala internetna dražba za Porsche, ki je bil v lasti legendarnega argentinskega nogometaša Diega Maradone. Gre za vozilo, ki ga je sloviti Argentinec vozil v času svoje zadnje sezone v Evropi, ko je bil leta 1992 član Seville. Kasneje je dobil 15-mesečno prepoved igranja nogometa zaradi pozitivnega testa na droge.

Maradona se je pred 29 leti zaradi omenjenega Porscheja znašel tudi v medijih, saj ga je policija v njem ustavila, ko je prevozil rdečo luč na semaforju, po mestu pa se je vozil s hitrostjo 180 kilometrov na uro.

"Avtomobil je vozil le Diego Armando Maradona in zaradi tega bi lahko vozilo doseglo vrednost, ki je dvakrat ali trikrat višja od standardne cene takšnega avtomobila," je dejal Gregory Tuytens, specialist za avtomobile pri avkcijski hiši Bonhams.

Začetna cena na internetni dražbi znaša 200.000 evrov. Še podatek za vse, ki bi sodelovali na dražbi - Porsche ima sicer prevoženih okoli 120 tisoč kilometrov.

Porsche, Diego Maradona | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice