Šport > Nogomet
1881 ogledov

PSG lahko ostane brez lige prvakov

neymar cavani mbappe
Pri Uefi niso zadovoljni s početjem bogatega francoskega kluba.

Preiskava, ki jo je Uefa uvedla proti PSG, naj bi razkrila, da je pariški klub napihnil vrednosti sponzorskih pogodb in s tem vrgel senco na financiranje nakupov Neymarja in Kyliana Mbappeja v preteklem poletju. Po zapisu v Financial Times so v francoskem klubu vsoto prihodkov s strani pokroviteljev povečali za okoli 200 milijonov evrov.

Klubu zdaj grozi "visoka finančna kazen, možna pa je tudi prepoved nastopanja v ligi prvakov", če bo klubu dokazano, da so zavestno kršili finančni fair play.

Pri omenjenem mediju so zapisali mnenje svojega vira, ki je dejal, "da je zdaj vprašanje, ali bo Uefa dovolj pogumna, da bo uveljavila lastna pravila. Če se to ne zgodi pri PSG, zakaj bi se še sploh trudili s finančnim fair playjem?"

jan oblak Vratar Šport Po Oblaka z vsoto, ki jo je težko zavrniti

PSG je minulo poletje Neymarja kupil iz Barcelone za 222 milijonov evrov, Mbappejev prestop iz Monaca pa so 'označili' za enoletno posojo iz Monaco, a se pri tem obvezali, da bo sledil nakup mladega francoskega napadalca. Celoten znesek naj bi zdaj znašal 200 milijonov evrov, so zapisali pri Financial Times. k temu je treba še dodati, da bosta oba igralca na leto skupno zaslužila po 40 milijonov, pogodbi se iztečeta čez pet let. 

Pri Uefi so za pregled pogodb med PSG in pokrovitelji najeli športno-svetovalno firmo Octagon, saj naj bi denar pritekal iz drugih virov, ki so povezani s katarskimi lastniki pariškega kluba. Klub naj bi se zdaj moral zagovarjati zaradi napihnjenih številk, odločitev pa bo evropska nogometna zveza sprejela v juniju.

aleksander čeferin Držali obljubo Šport Uefa razkrila plačo Aleksandra Čeferina

PSG je bil zaradi neupoštevanja finančnega fair playja v preteklosti že kaznovan, leta 2014 je moral plačati 60 milijonov evrov visoko kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.