Šport > Nogomet
379 ogledov

Rashford zabil tudi za Slovenijo

Marcus Rashford
Poleg današnje slovenske tekme v Stožicah so nogometaši v kvalifikacijski skupini F za SP 2018 odigrali še dva dvoboja osmega kroga.

Osrednji obračun skupine Fje bil dvoboj vodilnih ekip na Wembleyju, Anglija je ugnala Slovaško z 2:1. Na drugi tekmi so Škoti pričakovano premagali zadnjeuvrščeno Malto z 2:0.

V petek se je Slovenija na lestvici skupine pomaknila navzdol, Slovaška ji je po zmagi na medsebojni tekmi ušla za štiri točke, po točkah pa jo je ujela in prehitela tudi Škotska. Na lestvici je razmerje po današnjih tekmah ostalo enako, le Slovaki niso več tako oddaljeni. Po zmagi Slovenije nad Litvo (4:0) imajo le še točko prednosti, Slovenci pa so zavoljo boljše razlike v golih skočili na tretje mesto, na četrtem je z enakim število točk Škotska.

Škotska je doma gostila Malto, ki v prvih sedmih tekmah še ni dobila točke, tako je bilo tudi na osmi. Christophe Berra je tekmece načel v deveti minuti, v začetku drugega polčasa pa je povišal Leigh Griffiths. Angleži so na Wembleyju gostili Slovake. Začetek je bil šokanten za gostitelje, saj je Stanislav Lobotka zadel že v tretji minuti. Pozneje so domači počasi vzpostavili ravnotežje, izenačil pa je Eric Dier v 37. minuti. Angleški preobrat je z izjemnim strelom zrežiral Marcus Rashford v 59. minuti.

Benjamin Verbič Slovenija Litva Visoka zmaga Šport Slovenci kar štirikrat v polno

Kvalifikacije za SP, skupina F, 8. kolo:

Slovenija : Litva 4:0 (1:0)
Iličić 25./11-m, 61./11-m, Verbič 82., Birsa 90.
 
Anglija : Slovaška 2:1 (1:1)
Dier 37. Rashford 60.; Lobotka 3.
 
Škotska : Malta 2:0 (1:0)
Berra 9.; Griffiths 49.
 
Lestvica:
1. Anglija 20
2. Slovaška 15
3. Slovenija 14
4. Škotska 14
5. Litva 5
6. Malta 0

Nemci še naprej meljejo

Nogometaši Nemčije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pa še naprej navdušujejo svoje navijače. V osmi tekmi skupine C so še osmič zmagali, tokrat so v Stuttgartu Norveško premagali s 6:0 (4:0), a kljub temu še niso v Rusiji. Presenetljivo dobro se namreč držijo tudi Severni Irci, ki so tokrat doma z 2:0 (2:0) ugnali Čehe. S tem so si priigrali najmanj dodatne kvalifikacije, za Nemčijo pa dva kroga pred koncem zaostajajo velikih pet točk.

Norveška obramba je kapitulirala že v deseti minuti, ko je domače v vodstvo popeljal Mesut Özil. A Nemci se s tem niso zadovoljili in v 21. minuti vodili že s 3:0. V 17. je v polno zadel Julian Draxler, štiri minute pozneje pa še Timo Werner. Slednji je bil pred odmorom dosegel še četrti nemški gol in gostom se je obetala katastrofa. V 51. minuti je petič mrežo zatresel Leon Goretzka, končni izid je v 79. minuti postavil Mario Gomez.

nemška reprezentanca | Avtor: EPA EPA

Čehi so na gostovanju v Belfastu potrebovali zmago, da bi ostali v igri za dodatne kvalifikacije, a so bili daleč od tega. Gostitelje je v 28. minuti v vodstvo popeljal Jonny Evans, v 41. minuti je vodstvo povišal Chris Brunt, v drugem polčasu pa golov ni bilo. V tretji tekmi skupine je Azerbajdžan s 5:1 (2:0) premagal San Marino.

Kvalifikacije za SP, skupina C, 8. kolo:

Azerbajdžan : San Marino  5:1 (2:0)
Severna Irska : Češka  2:0 (2:0)
Nemčija : Norveška  6:0 (4:0)

Lestvica:
1. Nemčija  24
2. Severna Irska  19
3. Azerbajdžan 10
4. Češka   9
5. Norveška  7
6. San Marino  0

Poljaki ostajajo pred Danci

V skupini E se je za nekaj ur na čelo zavihtela Danska, ki je s 4:1 v gosteh ugnala Armenijo, "hat trick" je k zmagi prispeval nogometaš Werderja Thomas Delaney. Toda Poljska se je hitro opomogla od poraza na Danskem ter se z zmago nad Kazahstanom vrnila na prvo mesto prvenstvene razpredelnice. Poljake je v 11. minuti v vodstvo popeljal Arkadiusz Milik, v 74. minuti je usodo gostov zapečatil Kamil Glik, za konec pa je najstrožjo kazen izkoristil Rober Lewandowski.

V igri za dodatne kvalifikacije ostajajo Črnogorci, ki so doma z 1:0 ugnali Romune, slednji možnosti za dodatne kvalifikacije zdaj nimajo več. Da je tako, je zaslužen domači zvezdnik Stevan Jovetić, ki je v 75. minuti dosegel edini gol na tekmi.

Armenija : Danska  1:4 (1:2)
Poljska : Kazahstan  3:0 (1:0)
Črna gora : Romunija  1:0 (0:0)

Lestvica:
1. Poljska 19
2. Danska  16
3. Črna gora  16
4. Romunija   9
5. Armenija   6
6. Kazahstan  2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice