Šport > Nogomet
27 ogledov

Tri točke Reala; Barça še ni prvak

Higuain Ronaldo Real Madrid Malaga Valdebebas trening Liga BBVA Španija liga prv
1/15
EPA
Real Madrid je na vnaprej odigrani tekmi 36. kola španske BBVA premagal Málago (6:2). Galaktiki so s tem znižali zaostanek za Barcelono na osem točk, kar pomeni, da bodo morali Katalonci na uradno potrditev naslova prvaka še nekoliko počakati. Atlético Madrid je na gostovanju premagal Celto de Vigo (3:1).

Real Madrid je na tekmi proti Málagi nujno potreboval zmago, če je želel ohraniti teoretične možnosti za osvojitev naslova prvaka. Prepričljiva zmaga na Santiagu Bernabéu bi morala galaktike prepričati, da pozabijo notranje razprtije in se dokončno posvetijo tistemu, kar znajo najbolje - nogometu!

V tretji minuti tekme je po podaji s kota, ki ga je izvedel Luka Modrić, z glavo zadel Raúl Albiol. Gostje so izenačili dobrih deset minut kasneje, ko je Diega Lópeza premagal Roque Santa Cruz.

V 26. minuti tekme je svoj 200 gol v dresu Reala zabil Cristiano Ronaldo, osem minut kasneje pa je iz protinapada mrežo zatresel še Mestu Özil. Za Málago je nato zadel Vitorino Antunes in galaktiki so imeli ponovno le gol prednosti. Še pred piskom, ki označuje konec prvega polčasa, je na 4:2 povišal Karim Benzema.

V drugem polčasu se je v 63. minuti med strelce vpisal še Modrić, popolno prevlado Madrida pa je v sodnikovem podaljšku potrdil Ángel Di María. Gostje so tekmo končali samo z devetimi igralci, saj sta morala zaradi rdečega kartona z igrišča Sergio Sanchez in Martin Demichelis.

Atlético do treh točk v Vigu

Atlético Madrid se je vrnil na zmagovita pota, ko je v gosteh premagal Celto de Vigo (3:1). Prvi polčas je minil brez zadetkov, v drugem pa so se med strelce vpisali Diego Costa, Juanfran in Radamel Falcao. Edini gol za domače je v 84. minuti dosegel Augusto Fernandez.

Španska liga, 36. kolo (vnaprej odigrani tekmi):

Real Madrid : Málaga 6:2 (4:2)
Albiol (3), Ronaldo (26), Özil (34), Benzema (45), Modrić (63), Di María (90); Cruz (15), Antunes (36)

Celta de Vigo : Atlético Madrid 1:3 (0:0)
Fernandez (84); Costa (47), Juanfran (66), Falcao (86)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.