Šport > Nogomet
23 ogledov

Real v skrbeh: Khedira verjetno že končal sezono

sami khedira Reuters
Nemški reprezentant Sami Khedira si je v trčenju z Andreo Pirlom na prijateljski tekmi z Italijo poškodoval koleno. Vezista madridskega Reala so po tekmi odpeljali v bolnišnico v Milanu, kjer so izvidi pokazali, da bo potreboval operacijo križnih vezi.

Prijateljski obračun Nemčije in Italije se je končal z nedoločenim izidom (1:1), največji osmoljenec tekme pa je bil Sami Khedira, ki je moral zaradi poškodbe kolena v 66. minuti zapustiti igrišče. Na zelenici ga je zamenjal nogometaš Borussie iz Dortmunda Sven Bender. Khediro so po tekmi odpeljali v milansko bolnišnico, kjer so opravili nekaj testov in določili razsežnost poškodbe.

Izvidi niso bili vzpodbudni – član madridskega Reala naj bi po prvih ocenah manjkal od štiri do osem mesecev, kar pomeni, da bi 26-letnik lahko izpustil tudi svetovno prvenstvo. Iz Nemške nogometne zveze (DBF) so sporočili, da si je strgal sprednjo križno vez v desnem kolenu.

"To je za Samija in za nas velik udarec. Je borec na in izven igrišča ter vedno razmišlja pozitivno. Sem optimističen in upam, da bo nared za svetovno prvenstvo," je ob slabi novici dejal selektor Nemčije Joachim Löw. Kako dolgo bo Khedira manjkal še ni znano. Operirali naj bi ga že v soboto.

Poraz Anglije, remi Rusije in Srbije

Nogometna reprezentanca Anglije je na svojem Wembleyju izgubila prijateljsko tekmo s Čilom z 0:2. Rusija in Srbija sta se razšli z neodločenim izidom (1:1), Južna Koreja je doma premagala Švico z 2:1, ZDA so remizirale s Škotsko z 0:0, Argentina in Ekvador pa sta prav tako igrali 0:0.

Poškodovanega Lea Messija ni bilo v argentinski zasedbi na tekmi, ki je bila v ZDA, zato pa je njegov soigralec iz Barcelone Alexis Sanchez v Londonu v črno zavil Anglijo. Najprej je zadel v sedmi miniti, nato pa je zmagovalca dokončno odločil v zadnjih trenutkih dvoboja ter dosegel še deseti gol na zadnjih 11 tekmah za Barcelono ali reprezentanco. Čile je ostal neporažen na Wembleyju, kjer je imel pred tem še remi in zmago. Slednjo je dosegel pred 15 leti, prav tako z 2:0.

Čile čaka Brazilija, Hodgson se nadeja boljše igre

Čile bo v torek v Torontu skušal podaljšati niz zmag na 10, čaka pa ga Brazilija. Angleški selektor Roy Hodgson upa, da bodo njegovi varovanci, ki so igrali v nekoliko pomlajeni zasedbi, boljšo predstavo prikazali v torek, ko jih čaka nov domači obračun z Nemčijo. Ta je na stadionu Giuseppe Meazza z zadetkom Matsa Hummelsa po osmih minutah tekme že vodila z 1:0, Ignazio Abate pa je dvajset minut pozneje izenačil prestižni dvoboj na 1:1.

Italijani pokvarili Löwov jubilej

Varovanci Cesara Prandellija so sedem mesecev pred SP v Braziliji ostali neporaženi v dvobojih z igralci Joachima Löwa, ki je bil tokrat stotič na nemški selektorski klopi. Nemčija ni premagala Italije že skoraj 16 let; v 31 dvobojih teh dveh velikanov svetovnega nogometa je na 15 tekmah slavila Italija, Nemčija le na sedmih, preostalih devet pa se je končalo z remiji. Nemčija, ki ima tri naslove svetovnega prvaka, doslej še ni premagala štirikratnih svetovnih prvakov iz Italije na velikem tekmovanju.

V Seulu se je končal zmagoviti niz Švice, ki je zmagala v slovenski kvalifikacijski skupini za SP. Od maja lani Švica na 14 tekmah ni izgubila, v tem nizu je premagala tudi Brazilijo, in tako je kazalo tudi na začetku dvoboja v Južni Koreji, ko je v sedmi minuti zadetek dosegel Pajtim Kasami. Hong Jeong-Ho je nato izenačil (59.), igralec Bolton Wanderers Lee Chung Yong pa je tri minute pred koncem postavil končni izid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice