Šport > Nogomet
25 ogledov

''Real že deset let govori o Décimi''

nuri sahin EPA
Turški reprezentant Nuri Sahin, ki kot posojeni nogometaš Real Madrida igra za Borussio Dortmund, je spregovoril o polfinalni tekmi Lige prvakov med nemškim in španskim velikanom. Sahin je prepričan, da so galaktiki zaradi velike želje po ''Décimi'' pod velikim pritiskom.

Real Madrid je najuspešnejša ekipa v zgodovini Lige prvakov in njenih predhodnic, saj je laskavi naslov osvojila že devetkrat. Galaktiki bodo imeli letos priložnost, da v svojo vitrino pospravijo jubilejno deseto lovoriko.

Še preden pa  bodo lahko začeli razmišljati o mitski ''Décimi'', bodo morali Madridčani premagati Borussio Dortmund, kjer na posoji igra Nuri Sahin. ''Žreba nisem spremljal v živo, sem ga pa poslušal. Sin je jokal in morali smo ga spraviti spet. V času žreba sem se sproščal doma. Seveda bosta to zame dve zelo pomembni tekmi,'' je povedal Sahin, ki se je leta 2011 pridružil Realu, nato pa lansko sezono preživel na posoji v Liverpoolu.

madridista navijači real zastava | Avtor: Facebook Facebook
V začetku letošnjega leta se je turški reprezentant dogovoril za posojo k Borussii Dortmund, kjer je že igral od leta 2005 do 2011. ''V Realu sem preživel eno leto in izpolnil svoje otroške sanje. Zdaj sta obe ekipi v polfinalu in ena se bo uvrstila v veliki finale, tako da lahko rečem, da sem nekaj naredil prav, če sem igral za obe strani,'' je dodal 24-letnik, ki se je po prihodu v špansko prestolnico poškodoval, kar ga je stalo mesta v začetni postavi Joséja Mourinha.

''Seveda so bila moja pričakovanja visoka. Ko sem dobil priložnost, nisem igral dobro, medtem ko je Real v času moje odsotnosti igral zelo dobro. Enako so igrali tudi potem, ko sem bil že nared,'' je dejal Sahin. Turški vezist si zmagovalca polfinalne tekme ni upal napovedati. ''Povsem odprto je. Obe ekipi igrata privlačen in napadalen nogomet,'' je dodal.

Real in Borussia sta se dvakrat pomerila že v skupinskem delu tekmovanja, tekmi pa sta se končali z remijem in zmago nemškega prvoligaša. ''Osebno menim, da so tekme v skupinskem delu nekaj povsem drugega kot polfinale,'' je povedal Sahin.

''Décima'' je na radarju Reala vse od leta 2002, ko so galaktiki zadnjič osvojili prestižno lovoriko. ''Real že deset let govori o 'Décimi'. Med vsako tekmo na Bernabéu lahko slišiš navijače skandirati, da bodo še desetič postali evropski prvaki. S tem kažejo, kako veliko jim to pomeni, a obenem so zaradi tega pod velikim pritiskom. Mi ne čutimo nobenega pritiska,'' je zaključil Sahin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.