Šport > Nogomet
23 ogledov

Redsi imajo novega trenerja

Brendan Rodgers Reuters
Rdeči iz Anfielda so dva tedna po odslovitvi Kennyja Dalglisha dobili novega stratega. Na vročo klop se bo usedel dosedanji trener Swanseaja Brendan Rodgers.

Po slabih rezultatih v pravkar končani sezoni se je vodstvo Liverpoola odločilo za zamenjavo trenerja Kennyja Dalglisha. Osmo mesto v Premier League je bilo kljub osvojitvi ligaškega pokala in uvrstitvi v finale pokala FA za rdeče iz mesta Beatlov pač premalo. Čeprav je veliko navijačev na klopi še naprej želelo gledati kralja Kennyja, so se ameriški lastniki redsov odločili drugače.

Novi trener Brendan Rodgers, ki naj bi podpisal triletno pogodbo, je še v lanski sezoni vodil Swansea City, leto pred tem pa je valižanski klub tudi pripeljal v elitno angleško ligo. Pred tem je služboval kot trener Readinga, bil pa je tudi del Chelseajeve trenerske ekipe, ki ji je takrat poveljeval Jose Mourinho.

Za uradno dokončanje posla naj bi Liverpool in Swansea City morala doseči le še dogovor o odškodnini – po navedbah športnega portala Goal.com naj bi ta znašala okrog pet milijonov funtov. Severni Irec je prvi kandidat za stratega redsov postal po zavrnitvi Roberta Martineza, trenerja Wigana, ki je odklonil sodelovanje s klubom iz rdeče strani Liverpoola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.