Šport > Nogomet
1282 ogledov

Rijeka našla Kekovega naslednika

Matjaž Kek HNK Rijeka Profimedias
Hrvaški nogometni klub naj bi se dogovarjal s starim znancem Olimpije.

Nekdanjega slovenskega selektorja Matjaž Keka, ki je po več kot petih letih odstopil s položaja trenerja Rijeke, naj bi nasledil hrvaški kolega Igor Bišćan, ki je lani osvojil dvojno krono z Olimpijo, a je zaradi nesoglasij s predsednikom Milanom Mandarićem vseeno moral zapustiti Ljubljano.

matjaž kek navijači armada Napeto Šport Poglejte bližnje srečanje Keka z navijači Armade pred stadionom

Med nasledniki slovenskega trenerja se je omenjalo kopico nogometnih strokovnjakov, kot so Dean Klafurić, Damir Buriš. Igor Tudor, Samir Toklap, Nikola Jurčević in celo nekdanji sloviti italijanski vratar Walter Zenga.

Po poročanju hrvaških medijev naj bi Bišćan že danes pripotoval na Reko in podpisal dogovor. Nekdanji trener Olimpije je bil sicer tik pred odhodom na Ciper, kjer naj bi prevzel Anorthosis Famaguste, vprašanje pa je, kakšen dogovor je sklenil s ciprskim klubom. Po navedbah hrvaških medijev naj bi podpisal zgolj predpogodbo, kar bi mu olajšalo nenadno spremembo načrta.

Matjaž Kek HNK Rijeka Anketa Šport Kaj si navijači Rijeke mislijo o Keku

40-letni Zagrebčan je v karieri vodil hrvaškega prvoligaša NK Rudeš, kjer je bil sprva pomočnik trenerja, nato pa je prevzel vlogo glavnega stratega. Največji uspeh trenerske kariere je dosegel v Ljubljani, kjer je z Olimpijo prišel do dvojne krone.

Spletna stran ciprskega Anorthosisa sicer poroča, da naj bi se Bišćan danes zglasil na Cipru. Med strokovnimi delavci kluba je kot trener še vedno naveden Bišćanov predhodnik Ronny Levy.

Matjaž Kek Video Šport Rijeka pripravila čustven video ob Kekovem slovesu

Igor Bišćan | Avtor: Profimedia Igor Bišćan. Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice