Šport > Nogomet
713 ogledov

Ronaldo ima novega šefa, to je nov portugalski selektor

Roberto Martinez Epa
Roberto Martinez je novi selektor Portugalske.

Roberto Martinez, nekdanji selektor Belgije, ki je odstopil po izpadu reprezentance po skupinskem delu svetovnega prvenstva v Katarju, je danes postal novi selektor portugalske nogometne reprezentance. Kot je sporočila portugalska nogometna zveza, bo 49-letni Španec na selektorskem stolčku nasledil Portugalca Fernanda Santosa.

Martinez je Belgijo prevzel leta 2016 in v tem času vodil njeno novo "zlato generacijo" na čelu s Kevinom De Bruynejem, Edenom Hazardom, Romelujem Lukakujem in druščino, z njo pa je na reprezentančni ravni največji uspeh dosegel na mundialu 2018 v Rusiji, kjer so Belgijci zasedli tretje mesto. To je doslej najboljši belgijski dosežek na SP v zgodovini.

roberto martinez | Avtor: EPA EPA

Martinez je sicer svojo trenersko avanturo začel leta 2007 pri Swansea Cityju, s katerim je osvojil angleško Ligue One (tretji kakovostni razred). Leta 2009 je nato prevzel Wigan, v katerem je preživel tudi svoja najlepša leta še kot igralec, s klubom pa se je kar tri sezone uspel izogniti izpadu iz premier lige, v njegovi četrti in zadnji sezoni pa je sicer izpadel, a je prvič v klubski zgodovini uspel osvojiti FA pokal.

Po koncu sezone je poleti 2013 postal novi trener Evertona, s katerim je končal celo na petem mestu v angleškem prvenstvu. Na klopi "karamel" se je zadržal do poletja 2016, ko je sedel na klop belgijske nogometne reprezentance. Med leti 2018 in 2022 je s slednjo držal prvo mesto na uradni Fifini lestvici. Belgijsko reprezentanco je zapustil kot selektor z največjim številom zmag v njeni zgodovini.

Prvi izziv na novem delovnem mestu pa bo razjasniti vlogo zvezdnika Cristiana Ronalda, ki si je po kontroverznem SP podaljšal kariero s prestopom v savdski klub Al Nasr.

Cristiano Ronaldo Odslovljen Šport Zaradi Ronalda njegov soigralec ostal brez posla Cristiano Ronaldo Spletni hit Šport Posnetek razkriva, kaj je Ronaldo počel ob zmagi svojega moštva Cristiano Ronaldo Georgina Rodriguez Kršitev Šport Ronaldo in Georgina v navzkrižju s savdsko zakonodajo Cristiano Ronaldo Pomešal države Šport Kakšna blamaža! Ronaldo prišel po 500 milijonov, pa niti ne ve, kje igra Cristiano Ronaldo "Sem edinstven!" Šport Ronaldo razkril, zakaj se je odločil za Savdsko Arabijo Cristiano Ronaldo Španci razkrili Šport Neverjeten zasuk! Bo Ronaldo vendarle še igral v Ligi prvakov? Cristiano Ronaldo Tvegano Šport Trener Al Nassra bi s tem utegnil razjeziti Ronalda
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.