Šport > Nogomet
1633 ogledov

Zaradi Ronalda njegov soigralec ostal brez posla

Vincent Aboubakar Profimedia
Kamerunec je postal žrtev Portugalčevega prihoda.

Kamerunski napadalec Vincent Aboubakar je sredi sezone ostal brez delodajalca, savdijski Al Nassr je z njim namreč prekinil pogodbo po prihodu Cristiana Ronalda. V savdijski ligi je namreč število tujcev v eni ekipi omejeno s pravilom, po prestopu portugalskega zvezdnika pa se je klub iz Riada tako moral znebiti enega izmed tujih nogometašev.

Aboubakar je bil logična izbira, saj bo njegovo mesto v napadu zdaj prevzel Ronaldo, Kamerunec pa je imel tudi eno najvišjih plač v moštvu. Tridesetletni Aboubakar je v Savdski Arabiji prebil leto in pol, pri tem pa naj bi zaslužil devet milijonov evrov.

Nekdanji član Porta in Bešiktaša se je sicer izkazal na svetovnem prvenstvu, kjer je dosegel dva od štirih zadetkov Kameruna. Med strelce se je namreč vpisal ob remiju s 3:3 proti Srbiji, dosegel pa je tudi edini zadetek ob zelo presenetljivi zmagi proti brazilski izbrani vrsti. Zanj naj bi zdaj že pokazali zanimanje pri Manchester Unitedu, Rayo Vallecanu in Fenerbahčeju. 

Ronaldo je medtem na stadionu že spremljal eno tekmo svojega novega kluba, zdaj pa bo po odhodu Aboubakarja lahko tudi zaigral. Njegov prvi nastop se pričakuje konec naslednjega tedna. 

Cristiano Ronaldo Spletni hit Šport Posnetek razkriva, kaj je Ronaldo počel ob zmagi svojega moštva
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice