Šport > Nogomet
615 ogledov

Ronaldo je urednika obtožil laganja, a tole mu ne govori v prid

Cristiano Ronaldo Epa
Portugalski napadalec je v preteklosti res dejal, da si želi osvojiti več zlatih žog od Lionela Messija.

Cristiano Ronaldo je pred podelitvijo zlate žoge, ki je romala v roke Lionela Messija, ostro kritiziral domnevno neresnične navedbe urednika francoske revije France Football Pascala Ferreja.

Ta je namreč izjavil, da ima Cristiano pred očmi samo en cilj, in to je, da bi kariero zaključil z več zlatimi žogami kot njegov večni rival. "To vem, ker mi je sam povedal," je napadalca Manchester Uniteda izpostavil Ferre.

Ronaldo se je odzval z jeznim zapisom na družbenih omrežjih, v katerem je Ferreja obtožil laganja in njegovo početje označil za nesprejemljivo. Poudaril je, da njegova glavna ambicija ostaja osvajanje lovorik, in dodal, da si želi biti dober vzor prihajajočim nogometnim generacijam.

cristiano ronaldo Rivalstvo Šport Messi komentiral Ronaldovo vrnitev k Manchester Unitedu

Povsem možno je, da Ronaldo omenjenih besed ni izrekel v neposrednem pogovoru s Ferrejem, kar pa še ne pomeni, da so navedbe urednika neresnične. To dokazuje intervju iz leta 2019, v katerem je Portugalec voditelju Piersu Morganu zaupal veliko željo, da bi se upokojil kot rekorder po številu osvojenih zlatih žog.

"To bi mi bilo zelo všeč in verjamem, da si to tudi zaslužim. Kot si omenil že sam, Messi je super človek in fantastičen nogometaš, zapisal se je v nogometno zgodovino, toda mislim, da potrebujem šest, sedem, osem zlatih žog, če želim biti pred njim," je dejal 36-letnik.

Predrznost pa taka! Šport Kaj se zgodi, če vpričo Messija ukazuješ njegovi ženi?

Messi je zdaj že pri sedmih zlatih žogah, Ronaldo jih je doslej osvojil pet. Glede na to, da bo napadalec rdečih vragov februarja prihodnje leto dopolnil 37 let, so njegove možnosti v dvoboju z Argentincem tako rekoč nične. Letošnje glasovanje je sicer sklenil na šestem mestu in tako prvič po letu 2010 izpadel iz elitne trojice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.