Šport > Nogomet
1501 ogledov

Ronaldo ni želel pričati, vodilni pri Juventusu osumljeni prevare

Cristiano Ronaldo Epa
Pri Juventusu so manipulirali s finančnimi poročili.

Vodilni možje Juventusa so se znašli v precejšnjih težavah, ker naj bi javnosti v zadnjih letih sporočali nepravilna finančna stanja kluba. Tožilka Anna Maria Loreto je med drugim zahtevala, da mora predsednik kluba Andrea Agnelli v hišni pripor. Preiskava sumljivih poslov sicer poteka že od prejšnjega leta.

Juventus grb Navdušil javnost Šport Juventus zagrizel za odličnega Slovenca, se obeta sanjski prestop?

Klub je obtožen, da je v letih 2018, 2019 in 2020 na nepravilen način prihajal do prihodkov. Pod drobnogledom je kar 16 oseb, gre za sedanje in nekatere bivše klubske delavce, med njimi pa so največ pozornosti pritegnili Agnelli, Pavel Nedved, Maurizio Arrivabene in Fabio Paratici. Slednji je sedaj že član Tottenhama, a je bil v omenjenem obdobju zadolžen za prihod okrepitev pri Juventusu. Tožilstvo trdi, da so vodilni možje Stare dame oddajali zavajajoča finančna poročila in da obstaja velika razlika med realnim stanjem in oddanimi finančnimi poročili.

Andrea Agnelli | Avtor: Epa Epa

Preiskovalci prav tako trdijo, da se igralci Juventusa ob začetku epidemije koronavirusa niso odpovedali štirim mesečnim plačam, tako so trdili v klubu, ampak le eni, obstajali pa naj bi dokazi o dogovoru med posameznimi igralci in Juventusom o izplačilu manjkajočih plač. To naj bi se zgodilo tudi v primeru, če bi igralec zamenjal klub.

Tožilstvo je na pogovor povabilo tudi sedanjega člana Manchester Uniteda Cristiana Ronalda, ki je bil v 'spornem' obdobju še član kluba iz Torina, a se ta po poročanju La Stampe sestanka ni želel udeležiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.