Šport > Nogomet
6539 ogledov

Juventus zagrizel za odličnega Slovenca, se obeta sanjski prestop?

Sandi Lovrić Profimedia
Slovenec naj bi s svojimi nastopi za Udinese navdušil celo italijanskega velikana.

Italijanski Udinese, pri katerem v letošnji sezoni blestita Slovenca Jaka Bijol in Sandi Lovrić, se je izkazal za zaenkrat najlepše presenečenje letošnje Serie A.

Kljub izjemno napornemu razporedu na začetku sezone, ko se je moral klub iz Vidma pomeriti s številnimi italijanskimi velikani, Udinese po enajstih krogih državnega prvenstva drži odlično šesto mesto na lestvici, pred klubi sta kot Inter in Juventus.

Sandi Lovrić | Avtor: Profimedia Profimedia

Moštvo iz Vidma je pod poveljstvom trenerja Andree Sottila prikazalo čudovit nogomet, med drugim pa je italijanski javnosti predstavilo številne zanimive, do sedaj še nepoznane nogometaše, ki so se znašli na radarju tamkajšnjih največjih klubov.

Med slednje naj bi spadal tudi Lovrić, ki je Udinese poleti okrepil brezplačno, zdaj pa naj bi se po pisanju Tuttosporta in ilBianconera zanj zanimal celo torinski Juventus.

Italijanski mediji navajajo, da naj bi vodstvo Juventusa Lovrić s svojo tehniko in dinamično igro spominjal na Luko Modrića, tako da naj bi se ob dolgoletni želji kluba Sergeju Milinkoviću-Saviću ter Atleticovim Rodrigom de Paulom že znašel na seznamu želja.

Stara dama naj bi si namreč želela okrepiti svoj vezni red, sa naj bi bili Adrien Rabiot, Arthur in Denis Zakaria po pisanju italijanskih medijev že na izhodnih vratih kluba. 24-kratni slovenski reprezentant, ki je v mlajši selekcijah branil barve Avstrije, naj bi tako bil ena izmed možnih rešitev.

Juventus naj bi se po poročanju nekaterih prestopnih strokovnjakov pri Udineseju že pozanimal glede dostopnosti Lovrića, katerega vrednost naj bi bila ocenjena na približno 10 milijonov evrov.

Lovrić je sicer pred prihodom k Udineseju na članskem nivoju branil barve avstrijskega Sturm Graza ter švicarskega Lugana, po prihodu v Videm pa je nastopil na vseh enajstih prvenstvenih tekmah, na katerih je prispeval en zadetek in asistenco. Dva nastopa je zbral tudi v italijanskem pokalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice