Šport > Nogomet
46431 ogledov

Ronaldo v resnih težavah, grozi mu deportacija: "To je zločin"

Cristiano Ronaldo Epa
Najbolje plačani nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo je z nespametno potezo ogrozil svojo prihodnost v Savdski Arabiji.

Portugalskemu superzvezdniku Cristianu Ronaldu grozi aretacija in deportacija iz Savdske Arabije, potem ko je z obsceno gesto, ki se smatra za zločin, močno ujezil tamkajšnje konzervativce.

Osemintridesetletni veteran, ki je konec lanskega leta sklenil triletno pogodbo z Al Nassrom, po kateri bo na leto zaslužil več kot 200 milijonov evrov, je zakuhal velik škandal po ligaškem obračunu z Al Hilalom, ki je doma zmagal z 2:0.

Ronaldove frustracije ob rezultatski krizi njegovega moštva, ki je marca izgubilo primat v tamkajšnji ligi, po torkovem porazu pa ima na lestvici s tekmo več tri točke manj od vodilnega Al Ittihada, so se izrazile že med samo tekmo, saj je 38-letni napadalec v 57. minuti srečanja storil grob prekršek nad Gustavom Cuellarjem, s čimer si je prislužil rumeni karton.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Groba poteza na zelenici pa ni bila nič v primerjavi s tem, kar si je Portugalec privoščil po zadnjem sodniškem pisku. Na provokacije domačih navijačev, ki so ga od odhodu z zelenice pozdravljali z vzkliki "Messi, Messi, Messi", se je odzval tako, da se je prijel za mednožje.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V navalu besa bržkone ni niti pomislil, da bi nadvse konzervativna savdska družba lahko njegovo gesto razumela kot veliko žalitev ali celo zločin.

Med tistimi, ki menijo, da bi moral CR7 odgovarjati za svoja dejanja, je odvetnik Nouf bin Ahmed, ki je že napovedal, da bo pristojnemu ministrstvu predal vso dokumentacijo in dokazno gradivo, s čimer želi doseči Ronaldovo aretacijo in deportacijo iz države.

"Ne spremljam športa, ampak tudi če je občinstvo provociralo Ronalda, ne bi smel tako reagirati. Kar je naredil, je zločin. Gre za nedostojno vedenje v javnosti, kar se v primeru tujcev lahko kaznuje z aretacijo in deportacijo. V zvezi s tem bomo ministrstvu predložili peticijo," je napovedal ogorčeni odvetnik.

Ronaldo je vse od debija na Bližnjem vzhodu eden izmed ključnih nogometašev Al Nassra, za katerega je doslej dosegel 11 golov na 11 ligaških obračunih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • Avatar pantani
    pantani 06:27 21.april 2023.

    Jokica!!!

  • rd2dmk2 06:14 21.april 2023.

    pravzaprev bi se namesto njegamorel nekdo potrudit in ga zagrabit in stisnt da bo kri špricala. pa kaj si ta bučk misli da je. par miljončkov ima pa da dela karkol. otroc njegov ga gledajo pa se učijo. tako kot ...prikaži več premnogi podobni kreteni, ki jim je ratal z becanjem v noge drugim igralcem na travi. CR7 je tipičen primerek današnje družbe, mal talenta, ki paima vakum v glavi. žal nebi nikol smel igrat v nobeni ligi. samo žal je preveč njemu podobnih izrodkov, ki nekako vodijo ta svet.

  • Boris 18:08 20.april 2023.

    Srce se mi para .... ne.

Sorodne novice