Šport > Nogomet
2258 ogledov

Pretres v Ronaldovem klubu, glavni vzrok naj bi bil Cristiano

Rudi Garcia Profimedia
Ronaldov klub je ostal brez trenerja, začasno ga bo vodil Hrvat.

Savdski klub Al Nassr, za katerega igra portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, je ostal brez trenerja. Dosedanji strateg Francoz Rudi Garcia in klub sta danes tudi uradno sporazumno končala sodelovanje.

V klubu so se z zapisom na družbenih omrežjih zahvalil Francozu za opravljeno delo v zadnjih osmih mesecih. Ob odhodu Garcie je Al Nassr na drugem mestu lestvice savdske lige, s tremi točkami zaostanka za Al Ittihadom, kar pa je bilo za vodstvo nesramno bogatega kluba preprosto premalo.

Garcii, ki je vajeti v klubu prevzel julija lani, vsekakor ni pomagalo dejstvo, da po pisanju medijev ni imel najboljšega odnosa s prvim zvezdnikom ekipe Ronaldom, kar naj bi bil tudi eden izmed glavnih razlogov za slovo trenerja, ki je pred tem v domovini vodil Lille, Marseille in Lyon, v Italiji pa Romo.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Še posebej naj bi do nesoglasij med 59-letnim strokovnjakom in Ronaldom prišlo v zadnjih dneh, ko naj bi bil Ronaldo odkrito nezadovoljen s taktiko svojega trenerja, ko pa prištejemu k temu še zadnje nekoliko slabše rezultate (poraz proti večnemu rivalu Al Ittihadu in neodločen izid z Al Feiho), so bili Francozu šteti dnevi.

Po poročanju hrvaških medijev pa naj bi vsaj začasno vodenje Ronaldovega kluba prevzel hrvaški strokovnjak Dinko Jeličić, ki sicer vodi mlajše kategorije kluba. Jeličić je tekom svoje kariere vodil manj znane hrvaške klube, nekaj časa pa je deloval pri mlajših selekcijah hrvaške reprezentance.

Dinko Jeličić | Avtor: Profimedia Profimedia

Hrvaški strokovnjak naj bi tako začasno prevzel vodenje savdskoarabskega velikana, medtem ko bo vodstvo kluba iskalo kakšno slovito ime, ki se bo pripravljeno odzvati klicu milijonov.

Po poročanju španskega Asa naj bi bili tako pripravljeni ponuditi kar 100 milijonov za dve sezoni Joseu Mourinhu, ki naj bi bil na samem vrhu želja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice