Šport > Nogomet
870 ogledov

Ronaldo še zadnjič proti Messiju! Oba do gola, eden od njiju dvakrat

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi Profimedia
Na prijateljski tekmi je slavil pariški velikan.

Portugalec Cristiano Ronaldo je dočakal svoj debi na tekmah v Savdski Arabiji, tekmec izbrane selekcije klubov Al Hilal in Al Nassr je bil pariški velikan PSG, ki je v začetno enajsterico vključil tudi Lionela Messija. Večina oči ljubiteljev nogometa je bila tako uprta v oba velezvezdnika, ki sta najverjetneje odigrala svoj zadnji medsebojni obračun.

Prav Argentinec je sicer dosegel prvi zadetek na tekmi, v polno je nameril že v tretji minuti. Ronaldo je nato po dobre pol ure igre prišel do enajstmetrovke, ko je vanj v kazenskem prostoru trčil vratar Keylor Navas. Portugalec je zanesljivo izvedel strel z bele pike.

PSG je nato še enkrat povedel ob golu Marquinhosa, a je ob koncu prvega polčasa Ronaldo znova izenačil. Veliko 'zaslug' za zadetek nekdanjega soigralca si lahko pripiše tudi Sergio Ramos. Portugalec je po strelu z glavo sicer najprej zadel vratnico, Ramos pa je bil prvi pri odbitku, vendar popolnoma zgrešil okroglo usnje. To je Ronaldo izkoristil za svoj drugi gol na tekmi.

Že pred tem so sicer Francozi ostali brez izključenega Juana Bernata.

V drugem polčasu je padlo še pet zadetkov, PSG pa je slavil s 5:4. Med strelce so se pri evropski zasedbi vpisali Ramos, ki je v 54. minuti popravil svojo napako iz prvega dela igre in Parižane popeljal do 3:2, za 4:3 je kasneje z enajstmetrovke poskrbel Kylian Mbappe, Hugo Ekitike pa je Francoze v 78. minuti oddaljil na dva zadetka prednosti.

Na drugi strani je za 3:3 zadel južnokorejski branilec Hyun-Soo Jang, za končnih 4:5 pa je globoko v sodniškem dodatku drugega polčasa poskrbel Brazilec Talisca, sicer nekdanji član Benfice.

Na tekmi so sicer zaigrali štirje nogometaši, ki se lahko pohvalijo z največjim številom sledilcev na Instagramu. Če so se Ronaldo, Messi in Mbappe izkazali z zadetki, zadnji tudi z asistenco za gol Marquinhosa, je imel slabši večer Neymar, ki je na tekmi zgrešil tudi strel z bele pike.

Za igralca dvoboja je bil izbran Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice