Šport > Nogomet
12310 ogledov

Vodstvo Barce Messija označilo za podgano, ko je bil še član kluba

messi suarez Profimedias
Na dan so pricurljala sporočila nekdanjega vodstva Barcelone.

Pri španskem El Periodicu so objavili sporočila, ki so si jih v skupini na aplikaciji WhatsApp pošiljali vodilni možje Barcelone še v času predsednika Josepa Marie Bartomeua. Šlo je za obdobje, ko so ob izbruhu koronavirusa pri katalonskem klubu skušali znatno zmanjšati obstoječe pogodbe. Lionel Messi je vodstvu sporočil, da v njegovo in pogodbo njegovega prijatelja Luisa Suareza nihče ne sme poseči.

"Ne moreš biti tako dober proti tej kanalizacijski podgani," je takrat v skupini sporočilo Bartomeu poslal klubski odvetnik Roman Gomez Ponti. "Ta klub mu je dal vse, odločal je o okrepitvah, o novih pogodbah, o pokroviteljih zase. Moraš razmisliti tudi o pogodbah za Suareza in Jordija Albo, tu so še provizije za podpis Ansuja Fatija in Messijevega zastopnika, ki niti ne zna brati, njegov partner pa je diler," je še dodal Ponti.

V enakem tonu je nato govoril še o ultimatih in nepristojnostih, ki jih v klubu trpijo zaradi 'hormonskega palčka, ki bi moral biti Barceloni hvaležen, da je sploh živ'. 

"In on ti pošilja sporočila, da vsem zmanjšajmo plače, ampak ne njemu in Suarezu. Upam, da bo kmalu odšel iz kluba. To je tudi najslabše, kar se mu lahko zgodi," je zaključil odvetnik.

V skupini je nato prišlo do debate, kdo je El Mundu razkril podrobnosti astronomske pogodbe, ki jo je prejel Messi, na koncu je obveljalo mnenje, da je to storil sedanji predsednik Joan Laporta, ki je bil takrat le kandidat za to pozicijo.

"Morali bomo razmisliti o Messiju. Strinjam sem, marsikaj imaš prav, njegova pogodba predstavlja 15 odstotkov proračuna kluba. A pri tem je treba razmišljati tudi o tem, kaj on v vseh pogledih prinaša klubu," je Pontiju odgovoril  Bartomeu.

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 15:59 14.januar 2023.

    Messi je Barceloni resnično lahko hvaležen, da je sploh še živ! Kajti, ko je prišel v Barco je bil zelo bolan in klub mu je plačal zdravljenje in vse kar ne prišlo zraven! V klubu so mu šli resnično na ...prikaži več roke pri vsem! Ampak požrešnost je požrešnost! Isti kot Ronaldo!

Sorodne novice