Šport > Nogomet
177 ogledov

Pritožba Barcelone zavrnjena

Robert Lewandowski Epa
Pritožba Barcelone neuspešna, kazen Lewandowskemu ostaja.

Poljski zvezdnik katalonskega nogometnega velikana Barcelone Robert Lewandowski bo moral prve tri tekme svoje ekipe po nadaljevanju sezone izpustiti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Špansko športno razsodišče je namreč zavrnilo pritožbo Barcelone na kazen prepovedi nastopa na treh tekmah, ki jo je Lewandowski dobil na dvoboju z Osasuno.

Kot poročajo španski športni mediji, je špansko športno razsodišče (TAD) po večurni obravnavi odločilo, da pritožbo Barcelone zavrne. To pomeni, da katalonski klub na svojega zvezdnika ne bo mogel računati na tekmah z Espanyolom, madridskim Atleticom in Getafejem.

Kazen je vodstvo tekmovanja izreklo po tekmi Barcelona - Osasuna v začetku novembra, na kateri je Poljak dobil dva rumena kartona in bil izključen. Dobil je eno tekmo prepovedi zaradi prejetih kartonov, še dve pa zaradi poteze ob odhodu z zelenice, ki se je nanašala na sodnika Gila Manzana.

Prepoved velja za ligaške tekme, Lewandowski pa bo lahko igral na tekmah španskega pokala in superpokala v začetku januarja.

Za poljskega zvezdnika je bil to prvi rdeč karton po devetih letih in pol. Pred tem je moral nazadnje z igrišča februarja 2013, ko je še igral za Borussio Dortmund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice