Šport > Nogomet
1189 ogledov

Rusija brez SP? V Moskvi zavladala panika

Epa
Po neuradnih informacijah naj bi ruska nogometna reprezentanca ostala brez nastopa na SP 2022.

Na Ruski nogometni zvezi (RFU) so zavrnili prejem informacije katarske televizije beIN Sports, kjer so razkrili, da je ruska nogometna reprezentanca s strani Svetovne protidopinške agencije (Wada) kaznovana s prepovedjo nastopa na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2022. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) ni potrdila informacije.

Qatari TV in njena hčerinska televizijska postaja podružnica beIN Sports sta v Rusiji zagnali paniko, ko sta objavila informacijo, da je ruska nogometna reprezentanca zaradi sistemskega dopinga ter prikrivanja informacij o njem v državi ostala brez nastopa na svetovnem prvenstvu v nogometu, ki bo novembra in decembra leta 2022 potekalo v Katarju.

Katarci trdijo, da je Wada ruski zvezi že sporočila svojo odločitev, tam pa o tem ne vedo nič, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

O domnevni odločitvi so pri Tassu že seznanili krovno nogometno institucijo, ki pa ni ne potrdila ne ovrgla domnev. o so zapisali pri Fifi.

Tudi pri Ruski protidopinški agenciji (Rusada) in Ruski nogometni zvezi so potrdili, da niso prejeli novih dokumentov s strani Wade glede morebitne prepovedi nastopa nogometne reprezentance na SP v Katarju, še poroča Tass.

Wada je sicer 9. decembra prepovedala udeležbo Rusije na velikih športnih tekmovanjih za naslednja štiri leta, kazen pa je izrekla zaradi ponarejenih in drugače prikrojenih podatkov v protidopinškem laboratoriju v Moskvi.

Prav tako decembra je predsednik komisije za skladnost Wade (CRC) Jonathan Taylor dejal, da bodo morali nogometaši ruske reprezentance na velikih tekmovanjih igrati v nevtralnih barvah, o prepovedi pa takrat ni bilo govora.

Komentarjev 1
  • barsoba 17:06 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks