Šport > Nogomet
1260 ogledov

Še lani v zaporu, sedaj zabija v Ligi prvakov in igra za Portugalsko

Ruben Semedo Profimedia
Fernando Santos je na svoj seznam reprezentantov za tekmi z Luksemburgom in Ukrajino uvrstil tudi nogometaša, ki je lani preživel 142 dni v zaporu.

Branilec grškega Olympiacosa Ruben Semedo se dviguje kot feniks iz pepela po velikih osebnih težavah, katere je imel v letih 2017 in 2018.

V torek je namreč dosegel svoj prvi zadetek v Ligi prvakov, ko je bil proti Crveni zvezdi ob porazu s 3:1 strelec edinega zadetka za grškega velikana, obenem pa je s svojimi dobrimi predstavami navdušil Fernanda Santosa, ki se je odločil, da ga vpokliče v portugalsko reprezentanco.

Ruben Semedo | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako bo imel Semedo priložnost, da na tekmah z Luksemburgom in Ukrajino debitira v dresu z nacionalnim grbom, kljub temu da je še lani 142 dni preživel v zaporu.

Semedo je bil namreč v času svojega igranja za Villarreal kar trikrat aretiran. Najprej oktobra in nato novembra leta 2017, ter v tretje še februarja leta 2018. Prav ta poslednji incident pa je bil tudi razlog, da se je Semedo znašel izza rešetk.

Ruben Semedo | Avtor: Profimedia Profimedia

V prvem primeru ga je neimenovana ženska obtožila, da jo je Semedo spolno napadel ter ji grozil z zlomljeno steklenico, v drugem ga je policija zaslišala zaradi domnevnega napada in groženj s pištolo enemu izmed vodilnih mož kluba. Pištole pri preiskavi Portugalčeve hiše niso našli.

V tretjem primeru pa je bilo celo huje kot v prvih dveh, saj je bil aretiran skupaj z bratrancem in prijateljem zaradi obtožbe napada, groženj, nošenja nezakonitega orožja, ropa ter poizkusa umora.

Ruben Semedo V priporu Šport Član španskega prvoligaša obtožen poskusa umora

Primer naj bi bil po poročanju španskih medijev še vedno odprt, Semedo pa je v zaporu preživel 142 dni, 13 julija pa je bil ob kavciji 30.000 evrov spuščen na prostost. Svoji domnevni žrtvi pa se ne sme približati na 300 metrov oddaljenosti.

Ruben Semedo | Avtor: Profimedia Profimedia

Semedo je sicer svojo člansko kariero začel v portugalskem Sportingu, od koder je odšel v španski Villarreal, za katerega pa je v dveh letih ob vseh svojih težavah izzven igrišča vpisal vsega pet nastopov. Poleti je okrepil Olympiacos, za katerega igra nogomet svojega življenja in je očitno resnično na novem začetku svoje nogometne kariere.

Komentarjev 2
  • titty 08:16 04.oktober 2019.

    ...grozil z zlomljeno steklenico... Resno? Steklenica je bila zlomljena in ne razbita!

Sorodne novice