Šport > Košarka
413 ogledov

Velikanu grozi izpad iz prve lige

Olympiacos Final Four EPA
Grški košarki grozi še večji kaos.

Trikratnemu evropskemu košarkarskemu prvaku Olympiacosu iz Pireja grozi izpad v drugo grško ligo, potem ko je danes zavrnil igranje na prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva proti Panathinaikosu.

Iz Olympiacosa so že pred tem objavili, da ne bodo igrali, če bo med sodniki nekdo od tistih, ki jih je pirejski kolektiv postavil na svoj črni seznam. Danes so svojo grožnjo uresničili, dvoboj pa je vodstvo tekmovanja registriralo z izidom 2:0 v korist Panathinaikosa. Zaradi te poteze bi lahko grška zveza Olympiacos vrgla v drugo ligo, kar bi bilo prvič v zgodovini kluba, ki so ga ustanovili leta 1931.

Pri Olympiacosu so bili nezadovoljni s sojenjem in so že med sezono najavljali izstop iz lige in vključitev svoje prve ekipe v regionalno ligo Aba, v kateri so klubi iz Hrvaške, Srbije, Slovenije, Črne gore, Bosne in Hercegovine ter Severne Makedonije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice