Šport > Košarka
2781 ogledov

"Liga Aba je mrtva!"

budućnost
Strasti po finalni tekmi lige ABA med Crveno zvezdo in Budućnostjo se še vedno niso umirile.

Po kontroverzni peti tekmi finalne serije lige ABA, na kateri je Crvena zveza premagala Budućnost in osvojila naslov prvaka, je predsednik poraženega moštva Dragan Bokan še enkrat pozval k razveljavitvi rezultata in napovedal umik iz tekmovanja.

Crvena zvezda : Budućnost "Sodniki so se bali" Šport Pri Zvezdi za kaos krivijo Budućnost, ta zahteva odvzem naslova

Košarkarji Budućnosti so bili pred odločilno tekmo tarča napada domačih navijačev, po ultimatu vodstva tekmovanja pa so se enorurno zamudo vendarle pojavili na igrišču, kjer so Beograjčani dominirali.

Crveno zvezdo, ki si je z zmago priigrala uvrstitev Evroligo, je zaradi incidenta doletela najhujša kazen v zgodovini tekmovanja.

KK Crvena zvezda navijači Pionir Izgredi Šport Najhujša kazen v zgodovini lige

"Najmanjši problem je v tem, kdo je prvak," je v oddaji Živa Iistina uvodoma povedal prvi mož KK Budućnost Bokan in poudaril, da bi morali finalno serijo razveljaviti. "Naša zahteva ni samo v interesu Budućnosti, temveč vseh klubov v ligi Aba. Sestavili smo pravno ekipo in prišli do zaključka, da poskusimo rešiti ligo Aba. Vsem, ki imajo radi košarko, je v interesu obstoj te lige, a ta je zdaj mrtva. Liga Aba trenutno ne obstaja. Za nas je ni. Med nami in ligo ni kontakta. Pogovarjal sem s predsednikom Dodikom, ki je poskušal organizirati skupščino lige, a je bila prestavljena še pred peto tekmo. Pred oddajo sem dobil sporočilo, da bo skupščina 14. maja v Banjaluki," je dodal.

Crvena zvezda : Budućnost Huligani Šport Delije sramotno napadle košarkarje Budućnosti
 
Bokan ni prisostvoval kaotičnim dogodkom v dvorani Pionir. "Če bi bil na tekmi, bi lahko pripomogel k reševanju celotne situacije. Ocenili smo, da je ogrožena moja varnost. Veliko število vplivnih ljudi mi je odsvetovalo obisk Srbije. Tekmo smo si ogledali v Podgorici. Bili smo na tekočem z dogajanjem v Beogradu."

"Odločili smo se, da ne stopimo na parket. Nato sem dobil več pozivov predsednika lige Dodika. Medtem ko nismo želeli popustiti, smo prejeli še klic našega namestnika direktorja Marka Šegereca, ki nam je povedal, da jih napadajo. Ni vedel, kaj narediti. Bali smo se za varnost igralcev in tehtali med dvema argumentoma - ali zaščitimo igralce ali se potegujemo za nadaljnje tekmovanje v ligi Aba, Evroligi, EuroCupu. Pred prostori naše slačilnice so napadli Šegereca, temu so bili priča sodnik in delegati. Vse imamo zabeleženo, zato ponavljam, da smo resni v zahtevi po razveljavitvi finalne serije. Če tega ne bodo storili, liga Aba ne obstaja več," je zagrozil predsednik Budućnosti.

Komentarjev 2
  • kmetek 08:57 27.april 2019.

    vsi naj izstopijo, pa naj srbi prasci sami igrajo.