Šport > Nogomet
4146 ogledov

Si je Ibrahimović zaprl vrata na SP 2018?

zlatan ibrahimović Epa
Kontroverzni Zlatan Ibrahimović si je otežil pot na svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji.

Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je ponovno v odlični formi, kar je potrdil že na prvi tekmi v dresu novega delodajalca Los Angeles Galaxy.

zlatan ibrahimović Zlatan Šport Neverjeten debi za Ibrahimovića

36-letnik je s tem še okrepil govorice o morebitnem nastopu na svetovnem prvenstvu v Rusiji, čeprav je pred časom oznanil reprezentančno slovo.

"Če bom želel, bom tam," je izjavil Ibrahimović, a ga je hitro utišal aktualni selektor švedske izbrane vrste Janes Andersson, ki je javno oznanil, da napadalec nima zagotovljenega mesta v reprezentanci, lahko pa se pri njem oglasi na pogovoru.

cristiano ronaldo Zidane: Moj je lepši Šport Zlatan: Naj to poizkusi s 40 metrov

Selektor pa ni edini, ki bi lahko krojil Ibrahimovićevo usodo glede prihajajočega mundiala. Nogometaš je namreč nedavno podpisal pogodbo o sodelovanju s stavno hišo Bethard, za katero je posnel tudi reklamni spot, kar je v nasprotju s pravili Mednarodne nogometne zveze (Fifa). 

Pravilnik krovne nogometne organizacije igralcem prepoveduje posredno ali neposredno udejstvovanje v športnih stavah oziroma kakršno koli sodelovanje s stavnimi hišami, loterijami in drugimi podobnimi aktivnostmi, katerih ponudba je povezana z nogometnimi obračuni.  

"V karieri sem dobil številne ponudbe stavnih hiš, vendar me doslej nobena ni prepričala. Bethard je drugačen. Podjetje ima švedske korenine. Ustanovitelji so iz mojega domačega kraja. Izzivajo obstoječe norme in si želijo delati na drugačen način," je ob sklenitvi sodelovanja pojasnil Ibrahimović, ne vedoč, da je pod vprašaj postavil možnost nastopa v Rusiji.

Hakan Sjostrand, generalni sekretar švedske nogometne zveze, je za tamkajšnje medije sicer zatrdil, da poslovni podvig ni sporen, saj gre za oglaševanje v kontekstu, ki ni v nasprotju s pravili Fife.

zlatan ibrahimović Razkritje Šport Ibrahimović priznal, zakaj je sprožil z velike razdalje
Komentarjev 1
Sorodne novice