Šport > Nogomet
664 ogledov

Veličasten sprejem za Ibrahimovića

zlatan ibrahimović Ibrahimović bo kariero nadaljeval v ZDA.
Nogometni superzvezdnik je prispel v mesto angelov.

Na stotine navijačev kluba Los Angeles Galaxy je pričakalo švedskega nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića na letališču LAX in mu za dobrodošlico zapelo pesem pred zasebnim terminalom, kamor je prispel.

Šved je profesionalno opravil svoje delo zunaj igrišča - izstopil je iz črnega kombija ter pozdravil navijače in jim navdušeno delil avtograme.

Prva, onkraj luže težko pričakovana novinarska konferenca Ibrahimovića bo danes, nogometaš pa naj bi bil novi sredini na voljo že za sobotni razprodani mestni derbi proti Los Angeles FC.

Šestintridesetletni napadalec je minuli teden potrdil prestop iz Manchester Uniteda v ligo MLS, novico je kar sam obelodanil s celostranskim oglasom v časniku Los Angeles Times. V klubu, ki je lansko sezono končal na zadnjem mestu v MLS, v švedsko okrepitev polagajo velike upe.

Ibrahimović je zadnji v nizu zvezdnikov evropskega nogometa, ki so se odločili, da bodo zadnja leta kariere odigrali v ZDA. Podobno so pred njim odločili že David Beckham, Steven Gerrard, Thierry Henry in Frank Lampard.

Po poročanju ameriške športne mreže ESPN je Ibrahimović z LA Galaxyjem sklenil sodelovanje do konca sezone 2019, letno pa bo zaslužil 1,5 milijona dolarjev, kar je veliko manj, kot je zaslužil pri rdečih vragih, kjer je imel tedensko plačo vsaj 125.000 funtov oziroma 143.235 evrov, skupno pa je zaslužil 21 milijonov.

V svoji karieri je doslej igral za Malmoe, Ajax, Juventus, Inter, Barcelono, Milan, PSG in Manchester United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice