Šport > Nogomet
534 ogledov

Slovenec podpisal za šestkratne španske pokalne prvake

Haris Vučkić Profimedia
Po Angliji, Škotski in Nizozemski bo zaigral še v Španiji.

Slovenski nogometni reprezentant Haris Vučkić se iz nizozemskega Twenteja seli v špansko Zaragozo. Z Aragonci, ki bodo tudi v naslednji sezoni nastopali v drugi ligi, je podpisal triletno pogodbo.

Osemindvajsetletni Vučkić je k Realu Zaragozi prišel skupaj s še tremi nogometaši - Jairjem Amadorjem, Sergiom Bermejom in Pepom Chavarrio, ki bodo skušali klub vrniti v prvo ligo, kjer je nastopal večino svojega časa. Zaragoza je Vučkića na spletni strani predstavila kot "napadalca močne telesne konstitucije, ki ima zelo dober občutek za gol".

Jair Amador (30 let), igralec sredine igrišča, je v Zaragozo prišel iz Maccabija Tel Aviva, mladi levi bočni Pep Chavarria je bil pred tem član španskega Olota, 23-letni Sergio Bermejo, ki igra na različnih pozicijah, pa je v zadnji sezoni nastopal za Celto B. Vsi so podpisali večletne pogodbe.

Real Zaragoza, ki ima v svojih vitrinah šest naslovov španskega pokalnega prvaka, zadnji pokal je osvojil v szoni 2003/04, in lovoriko iz evropskega pokala pokalnih zmagovalcev 1994/95, je letos za las zgrešil napredovanje v elitno špansko ligo. V drugi ligi je osvojil tretje mesto, v dodatnih kvalifikacijah pa je izpadel proti Elcheju.

V španski prvi ligi je Real Zaragoza najboljšo uvrstitev zabeležil z drugim mestom v sezoni 1974/75, ko je gledal v hrbet le madridskemu Realu. Od 1956 do 2013 le štirikrat ni nastopal v najmočnejšem španskem tekmovanju, po izpadu v sezoni 2012/13 pa je član drugoligaške druščine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice